Gondok az argentin Superbike forduló kapcsán

Nem lesz túl egyszerű eljutni a csapatoknak a dél-amerikai helyszínre.
Horváth Ádám 2021-10-09 19:07:06
Miközben a MotoGP-ben hamar eldőlt, hogy idén nem utaznak Argentínába, a Superbike idén már visszatér Dél-Amerikába. A pálya kapcsán már 2019-ben is felvetődött, hogy a sok homoktól és piszoktól veszélyes (többen bojkottálták is a futamot), ezúttal a koronavírus miatti szigorítások miatt válik problémássá. Ennek ellenére már korábban aláírtak a felek 2023-ig, viszont idén újra jelentős nehézségekbe ütköztek.

A legfőbb probléma, hogy rengeteg járatot törölnek Argentínába. Emiatt már újat foglalni is rendkívül költséges, de mivel a többség átszállással érkezne Buenos Airesből San Juanba, vagy Mendozába, így egy logisztikai rémálom alakult ki napokkal a futam előtt. Az utazási irodák javasolják már a magángép bérlést is – ami még drágább lenne. Ahogy a MotoGP miatt Termas környékén felszöktek az árak, hasonló jelenség figyelhető meg San Juanban is a Superbike kapcsán. A chilei határ közelében alapból sincs sok szálláshely, vagy autóbérlés lehetősége, de az a kevés is már aranyárban.

Összességében tehát a csapatok költségei az egekbe szökhetnek, ami különösen a privát alakulatoknak fájhat így év végén. Tovább emeli a kiadásokat a folyamatos tesztek mellett, hogy fejenként 40 euróért kell kiállíttatni bizonyos dokumentumokat a beutazáshoz. A körülményes utazás miatt akklimatizálódni sincs sok idő, ami meg különösen a bajnoki címért harcoló Rea és Razgatlioglu számára különösen nem mindegy.  Attól vélhetően nem kell tartani, hogy a hátralévő 2 hétvége helyett csak 1 maradna, de azt most nem mondhatjuk biztosra a naptár ellenére sem, hogy ez Argentína és a debütáló Indonézia lesz.

Fotó: WSBK Media
Horváth Ádám
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast