MotoE

Granado duplázott, Matteo Ferrari a MotoE első bajnoka

Bradley Smith a rajtnál az élre állt, ám az utolsó körben nagy csatában legyőzte őt a brazil – de a győzelem sem lett volna elég számára az üdvösséghez, a Gresini olasz motorosa ötödik helyével könnyedén biztosította be a világkupa-elsőséget.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A valenciai program zárásaként került sor a MotoE Világkupa mezőnyének második futamára, amelyen a bajnoki cím sorsa volt a tét. Hector Garzo szombati utólagos kizárása után már csak két esélyes maradt: Matteo Ferrari húsz ponttal vezetett Bradley Smith előtt. A brit mindent megtett, hogy javítsa a nagy hátrány ellenére az esélyeit: a start után az élre állt, megelőzve a pole-ból induló Eric Granadót, míg Ferrari a harmadik helyen haladt. Hátrébb több bukás is történt: Niccolo Canepa egymaga esett el, míg Xavier Simeon elcsúszásával vitte magával Josh Hookot is.
 
Smith eleinte egy másodperc fölötti fórral is vezetett, de ahogy előző nap, úgy most is csökkenésnek indult az előnye. Viszont Ferrari sem tudta megőrizni a harmadik helyét: előbb Garzo, majd Alex de Angelis is elment mellette – ami persze még mindig bőven belefért neki az összetettbeli vezetés megőrzéséhez.
 
Granado a hajrára utol is érte Smitht, az utolsó körben pedig többször is oda-vissza előzgették egymást: a parádés csatából az Avintia brazilja került ki győztesen, így duplázni tudott Valenciában. A dobogót Garzo tette teljessé, mögötte De Angelis és Ferrari futott be – ez pedig azt jelentette, hogy a gresinis olasz lett az elektromos sorozat történetének első bajnoka! Ferrari mögött egyébként a nagyot csatázó Mike di Meglio és Sete Gibernau következett, a top 10-et pedig Casadei, Terol és Raffin tette teljessé.
 
A 2. futam végeredménye:
1. Eric GRANADO BRA Avintia Esponsorama Racing 11'52.860
2. Bradley SMITH GBR One Energy Racing +0.458
3. Hector GARZO SPA Tech 3 E-Racing +4.124
4. Alex DE ANGELIS RSM OCTO Pramac MotoE +7.003
5. Matteo FERRARI ITA TRENTINO Gresini MotoE +7.405
6. Mike DI MEGLIO FRA EG 0,0 Marc VDS +9.475
7. Sete GIBERNAU SPA Join Contract Pons 40 +9.513
8. Mattia CASADEI ITA Ongetta SIC58 Squadracorse +10.503
9. Nicolas TEROL SPA OpenBank Ángel Nieto Team +14.613
10. Jesko RAFFIN SWI Dynavolt Intact GP +14.711
11. Randy DE PUNIET FRA LCR E-Team +15.202
12. Maria HERRERA SPA OpenBank Ángel Nieto Team +17.166
13. Lorenzo SAVADORI ITA TRENTINO Gresini MotoE +19.552
14. Kenny FORAY FRA Tech 3 E-Racing +29.432
Nem ért célba:      
  Xavier SIMEON BEL Avintia Esponsorama Racing  
  Niccolo CANEPA ITA LCR E-Team  
  Joshua HOOK AUS OCTO Pramac MotoE  

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások