Egyéb autósport

Guanyu Zhou: „Jó volt már újra versenyezni”

A Renault-akadémista nyerte a Formula-1 által rendezett virtuális Bahreini Nagydíjat, aki örül annak, hogy hosszú idő után újra versenyezhetett.
Magyar idő szerint vasárnap este kilenc órakor tartották a Formula-1 virtuális Bahreini Nagydíját, melyen számos aktív versenyző, például Lando Norris, Robert Shwartzman, és Guanyu Zhu, valamint e-Sportolók, és híres személyek is részt vettek. A 14 körös virtuális futamot végül a Formula-2-ben versenyző kínai nyerte meg, aki nagyszerűen érezte magát az esemény után:

„Nagyon jó érzés volt, hogy részt vehettem az F1 hivatalos játékának tegnapi versenyén. Hogy őszinte legyek nem vártam, hogy győzni fogok, de nagyon örülök ennek” – idézi az UNI-Virtuosi versenyzőjét az F2 hivatalos weboldala. „Úgy indultam neki ennek az eseménynek, hogy dobogóra szeretnék állni, de az időmérős teljesítményem után tudtam, hogy van esélyem a győzelemre. A versenyen nyilván ezért is mentem, az elején beosztottam az időmet, és az egyik versenytársammal csatáztam. Nagyon jó taktikát alkalmaztam, ami nyolc másodperces előnyt adott nekem, és onnantól kontrollálni tudtam a versenyt.”

„Jó volt újra versenyezni, ahogy támadsz, koncentrálsz, és próbálod a legjobbat kihozni magadból.  Ráadásul az tette még élvezetesebbé a versenyt, hogy korábbi, illetve jelenlegi F1-es versenyzők, és híres emberek ellen is összemérhettük a tudásunkat.”


Fotó: FIA Formula 2 Media


Hozzászólások