WTCR

Guerrieri győzelmével visszavette a vezetést, Michelisz a 13.

Bár a rajt után megelőzték, hamar visszatért az élre a hondás argentin, aki ezzel újra első helyen áll a bajnokságban. Catsburg és Priaulx ütközése után Norbi három pontot gyűjtött, de Muller is közelített hozzá.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Alaposan átalakult a rajtrács a pénteki első időmérőhöz képest a WTCR első suzukai futamára, hiszen rengeteg versenyzőt büntettek amiatt, mert a felügyelők megítélése szerint túl lassan köröztek a második szabadedzésen vagy a kvalifikáción a szakadó esőben. Michelisz Norbertet ez duplán hátrányosan érintette: egyfelől ő is a szankcionáltak között volt, így csak a 17. helyről startolhatott, de emellett Tiago Monteiro is elveszítette a pole-pozícióját, így pont a magyar pilóta legfőbb vk-riválisa, Esteban Guerrieri vághatott neki az élről a viadalnak.
 
A start után a két Comtoyou Audi nyomás alá helyezte Guerrierit, s Niels Langeveld meg is előzte őt, így az élre állt. Az argentin azonban nem sokáig hagyta ezt, már a harmadik körre visszavette a vezetést. Michelisz számára viszont nem indult jól a verseny, visszacsúszott a 20. pozícióba, ráadásul másik bajnoki ellenfele, Yvan Muller hamar átlépte őt. A mezőny másik magyarja, Tassi Attila sem kezdett jól: a 19. helyről a 24. pozícióba esett hátra a futam legelején.
 
A hetedik körben jártunk, amikor Frederic Vervisch defekt miatt kiállt a harmadik helyről, emiatt pedig a biztonsági autót is beküldték. Az újraindítást követően Guerrieri, Langeveld, Tiago Monteiro, Thed Björk sorrendben folytatta a körözést az élboly, míg Michelisz néhány előzést bemutatva feljött a pontszerzők közé. Aztán a Hyundai úgy taktikázott, hogy Norbi elé küldték a márkatárs Nicky Catsburgöt, hátha meg tudja zavarni a Lynk & Cókat. Végül is ez „be is jött”, a holland ugyanis hátulról eltalálta Andy Priaulx-t, aki így a falba állt a célegyenes végén – az esetet vizsgálni kezdték, Priaulx be is intett a hyundaios pilótának, és ismét jött a safety car.
 
A mezőnyt aztán már nem engedtél el, így a biztonsági autó mögött futottak be. Guerrieri nyert tehát, ezzel pedig visszavette a vezetést az összetettben is. A dobogóra Langeveld és Monteiro állhatott még fel, megelőzve Björköt és Johan Kristofferssont és Jean-Karl Vernay-t. Muller a 11. helyen ért célba, így ő is hozott két pontot Micheliszen, aki a 13. pozícióban ért célba: ezzel három egységet szerzett, így Guerrieri a kilencpontos hátrányát 13 pontos előnyre váltotta. Tassi végül a 22. helyen hozta be a KCMG Hondát. Folytatás vasárnap hajnalban a második és harmadik futammal.
 
Az 1. futam végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások