WTCR

Guerrierié az utolsó futam, Michelisz dobogón, Tarquini 56 évesen bajnok

Hiába gyakorolt rá végig nyomást Rob Huff, a rajtnál az élre álló argentin nyerte a WTCR idei utolsó versenyét. Michelisz Norbi Vernay kiesése után lépett előre harmadiknak, ezzel összetettben negyedikként zárt, míg veterán olasz csapattársa rangidősként világkupa-győztes lett.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Rob Huff vághatott neki a pole-ból a WTCR idei utolsó futamának Makaón, amely előtt a legfontosabb hír az volt, hogy mind Michelisz Norbert, mind Gabriele Tarquini autóját sikeresen összerakták a BRC Racing szerelői. A startot Esteban Guerrieri kapta el a legjobban, az argentin rögtön az élre állt, Huff mögé pedig Jean-Karl Vernay jött fel harmadiknak. Michelisz egy helyet veszítve negyedikként fordult, nyakában Yvan Mullerrel, míg Tarquini nagyot rajtolva a kilencedik pozícióba jött fel az első kör végére.
 
A harmadik kör végén aztán jött a biztonsági autó: Aurélien Panis ütközött neki a korlátnak. Két kör alatt aztán eltakarították a francia Audiját, így folytatódhatott a verseny. Az élen nem változott a helyzet, hátrébb viszont Thed Björk egy merész manőverrel megelőzte Tarquinit – ez főként a hyundaios alakulat között a csapatbajnoki címért zajló csata miatt volt fontos. Persze Huff is igyekezett nyomás alá helyezni Guerrierit, az argentin azonban remekül védekezett a 2012-es világbajnokkal szemben.

Három körrel a vége előtt Vernay aztán beleállt a falba a Lisszabonban, nem sokkal később viszont Szabó Zsolt – aki egyébként zengős csapattársával, Nagy Norberttel együtt biztonsági okokból a bokszból vágott neki a viadalnak, elkerülve egy esetleges rajtbalesetet – csapta oda csúnyán a Cuprát a Fisherman’s kanyarban, emiatt pedig beküldték a biztonsági autót.
 
A szezon így a safety car mögött ért véget: Guerrieri nyerte az utolsó futamát Huff és a Vernay kiesése miatt a dobogóra fellépő Michelisz Norbi előtt – a magyar versenyző ezzel egyébként az összetettben is nagyot javított, s végül a negyedik pozícióban zárta az összetettet Guerrieri mögött. Muller negyedik lett, ez pedig azt jelentette, hogy bár Tarquini csak tizedikként zárt, a BRC Racing 56 éves veteránja szerezte meg a WTCR történetének első bajnoki címét – kilenc évvel az után, hogy a WTCC-ben is világbajnok lett az olasz! A csapatbajnoki cím viszont az Yvan Muller Racingé lett, ami egyébként a Zengő Motorsportot illeti: Szabó balesete után Nagy Norbi a 20. helyen futott be.
 
A 3. futam végeredménye:
 
Fotó: WTCR Media


Hozzászólások