Formula-E

Günther és a BMW zárta az élen a valenciai tesztet

A BMW Andretti által újonnan igazolt német volt a leggyorsabb a pénteki utolsó felvonás során, megelőzve a mahindrás Pascal Wehrleint és a Dragon színeiben szereplő Nico Müllert.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A csütörtöki szünet után pénteken folytatódott és egyben zárult a Formula-E valenciai előszezoni tesztje. A célegyenesben felhúzott sikán ezúttal is többeken kifogott, többek között Alexander Sims, Stoffel Vandoorne és Nico Müller is pórul járt ott.
 
Az egész hét leggyorsabb idejét Maximilian Günther futotta meg a BMW-vel, egy tizedet adva a délelőtt még leggyorsabb Pascal Wehrlein Mahindrájának. A német uralmat Müller tette teljessé a Dragonnal, a mezőny elképesztő kiélezettségét pedig jól mutatja, hogy a NIO párosát leszámítva mindenki egy másodpercen belül volt az éllovashoz képest.
 
A délutáni etap során egyébként szerdához hasonlóan ismét futottak egy versenyszimulációt, miután a csapatok úgy érezték, a rendszerek ellenőrzése szempontjából erre még szükség lehet. A „futamot” végül Sebastien Buemi „nyerte” André Lotterer és Edoardo Mortara előtt. Legközelebb pedig bő egy hónap múlva a szaúd-arábiai idénynyitón már élesben is összecsapnak a pilóták.
 
A harmadik tesztnap végeredménye:

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások