Formula-E

Günther nyert hazai pályán a BMW-vel

Teljes német siker a fiatal versenyző győzelmével.
A mai nap zárásaként a Formula-E harmadik berlini futama szolgált. A pole-ból induló Jean-Eric Vergne remekül kapta el a rajtot, viszont a mellőle induló Maximilian Günthernek mindkét Mahindrával meg kellett küzdenie azért, hogy végül a második helyen autózhasson. A következő körökben a feltörő Robin Frijns és a startnál visszaeső Stoffel Vandoorne is megelőzte Alex Lynnt, miközben a tabellát vezető Antonio Felix da Costa feljött a 8. helyre.  Az unalmas körözgetésnek Neel Jani és Sergio Sette Camarra (valamint a még korábban kipöccintett James Calado) vetett véget, ugyanis ütközésük után bejött a biztonsági autó.

Az újraindítás után Günther felvette a támadómódot, és ennek hatására jöttek a többiek is.  A nagy csatákból legcsalódottabban a korábban említett belga jött kis, ugyanis még igazán nem is tudott megküzdeni a többiekkel, amikor elromlott az autója.  A következő körökben óriási küzdelmek zajlottak a legjobb helyekért, és folyamatosan előzgették egymást a versenyzők. Vergne és Günther is megküzdöttek a második támadómód használatakor, azonban a francia maradt az élen, miközben Felipe Massa bokszutca-áthajtásos büntetést kapott baleset okozásáért.

Az utolsó körökben úgy tűnt, hogy már nem lesz változás, azonban Günther több ütközet után átvette a vezetést, míg hátrébb André Lotterer előzte az addig remekül helyezkedő Oliver Rowlandet. Vergne-nek ekkor el kellett kezdenie spórolni az energiával, ezért Frijns és kis híján a sok helyet javító csapattársa is megelőzte őt. A Virgin Racing hollandja még meg is próbált küzdeni a győzelemért, de Günthert már nem lehetett innen megfogni, és megnyerte a versenyt. Mögöttük Vergne, da Costa, Lotterer, Rowland, d’Ambrosio, a futam egy pontján megpöckölt Lucas di Grassi, Mitch Evans és Alexander Sims fért be a top10-be.


Az 1. futam végeredménye: Fotó: ABB Formula E Twitter


Hozzászólások