Formula-E

Günther váltja Da Costát a BMW-nél

A BMW i Andretti Motorsport bejelentette, hogy a 22 éves német lesz az egyik versenyzőjük a Formula-E ősszel induló 2019/2020-as idényében, egyúttal elköszönnek rutinos portugál pilótájuktól.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Újabb ülés kelt el a Formula-E 2019/2020-as rajtrácsán: a tavaly óta a BMW gyári csapataként üzemelő BMW i Andretti Motorsport közleményben jelentette be, hogy leigazolták Maximilian Günthert. A 22 éves pilóta az előző szezonban mutatkozott be az elektromos sorozatban, méghozzá a Dragon Racingnél, amelynek színeiben két ötödik helyezést tudott felmutatni. A BMW sem lesz ismeretlen a német számára, mivel 2011-ben a Formula BMW Talent Cupban, a bajorok akkori juniorprogramjában kezdte meg formulaautós karrierjét, s rögtön második helyen zárta a bajnokságot.

„Alig várom, hogy Maximilian Günther visszatérjen a BMW családjába. Nagyon közelről követtük az előző szezonban nyújtott teljesítményét. Maximilian rendszeresen kihozta a maximumot a rendelkezésére álló csomagból, így lenyűgöző eredményeket ért el” – mondta el Jens Marquardt, a BMW motorsport-igazgatója, míg Günther így fogalmazott: „Fantasztikus, hogy a BMW i Motorsport tagja lehetek. A BMW i Andretti Motorsport erős első idényt futott a Formula-E-ben, megnyerték az első futamukat, s egészen a végéig harcban voltak a bajnoki címért. Éppen ezért egyértelmű előrelépés számomra ez a váltás. Nagyszerű érzés újra a BMW-nek versenyezni, hiszen minden itt kezdődött számomra a formulaautózás terén 2011-ben.”

A német gyártó közleményéből az is kiderül, hogy Günther Antonio Felix da Costa helyére érkezik a csapathoz. Da Costa a Formula-E indulása óta a mezőny tagja volt, s hosszú ideje tartozott a BMW kötelékeibe is, az előző szezont pedig egy győzelemmel és további dobogós helyezésekkel az összetett hatodik helyén zárta. A portugál, aki rövidesen tájékoztatást ígért a jövőjével kapcsolatban, így nyilatkozott: „Mindig örültem neki és büszke voltam arra, hogy a BMW családjához tartozhatok. A BMW Motorsport lehetőséget adott, hogy számos különböző versenyautót vezethessek és hihetetlenül sokat tanuljak. Emellett köszönet a BMW i Andretti Motorsportnak a nagyszerű és intenzív együtt töltött időszakért. Noha új kihívások elé nézek, mindig jó szívvel fogok visszagondolni a BMW-nél töltött éveimre.”

Természetesen Marquardt is elköszönt Da Costától: „Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Antonio hozzájárulását az előző szezonban, valamint összességében az elmúlt hat évet, amely során a BMW gyári versenyzője volt a DTM-ben, a WEC-ben, a GT-versenyzés világában és a Formula-E-ben. Nagyszerű időt töltöttünk el együtt, de egyetértettünk abban, hogy a váltás mindkét fél számára jól jön. A legjobbakat kívánjuk neki a továbbiakra” – fogalmazott a BMW motorsport-igazgatója. A másik pilótáról a következő hetekben tesz majd bejelentést a csapat, amelynek másik autóját Alexander Sims vezette az előző évad során.

Fotó: BMW Motorsport


Hozzászólások