Egyéb motorsport

Györfi Alen: világbajnokság helyett amerikai álom

Györfi Alen ugyan idén már négy futamot teljesített a Supersport-világbajnokságon, ám a Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka nagy váltásra készül. Feladta világbajnoki szereplését azért, hogy pályafutását az Egyesült Államokban folytassa. Az első futamra két hét múlva kerül sor Daytonában.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok Györfi Alen nem akármilyen évet fut a 2019-es szezonban. A magyar motoros március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet a remek 13. pozícióban zárt. Az itteni remeklését nem felejtették el, és most jött el az ideje, hogy Alen – aki azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon versenyzett –, visszatérjen, és valóra váltsa az amerikai álmot.

Pedig már négy világbajnoki versenyhétvége van a háta mögött idén, és futamról futamra javult a teljesítménye, és legutóbb, Portimaóban a versenyen a 20. helyen intette le a kockás zászló. Azonban szeptember 27-29-én, Magny-Coursban rendezett futamon már nem vett részt, ugyanis mint kiderült, a pályafutásában jelentős változás következik, és az Egyesült Államokban fog versenyezni. Az első futamra éppen Daytonában kerül majd sor nem egészen két hét múlva.

Györfi Alen motorversenyző: „A világbajnoki szereplés véget ért számomra, de csak azért hoztam meg ezt a súlyos döntést, mert megkaptam azt a lehetőséget, amire régóta vágytam. Innentől kezdve kizárólag az amerikai karrieremre fogok koncentrálni, és az Egyesült Államokban fogok versenyezni. Az utolsó vb-futamot is azért hagytam ki, mert nagy hangsúlyt fektessek az amerikai felkészülésemre, mivel a fő célom, hogy jövőre az első ötben végezzek a Daytona 200-on. Október közepén lesz az első amerikai versenyem, egy sprintfutam a daytonai pályán, és abban bízom, hogy a lehető legjobbat sikerül kihoznom magamból. Remek csapattal dolgozom együtt, és biztos vagyok benne, sikerül valóra váltanom az álmomat.”

(x) Forty Racing Média


Hozzászólások