Kamion-Eb

Győzelemmel zárta a szezon első felét Kiss Norbi

Futamot nyert a Nürburgringen Kiss Norbert. A Tankpool24 csapat kétszeres Európa-bajnok magyar versenyzője a kamion-Eb németországi negyedik versenyét nyerte meg, vagyis szombati harmadik helye után győzelemmel megy nyári szünetre a szombathelyi pilóta.

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A vasárnapi időmérőn ismét második helyet szerzett Kiss Norbert a Mercedes kamionnal, így minden esélye megvolt az újabb dobogós helyezésre, sajnos azonban az első kanyarban nem úgy alakultak az események, ahogy azt a Tankpool24 versenyzője szerette volna.

“A rajtot félig-meddig túléltük, Sascha Lenz viszont hátulról nekem jött, teljesen letolt egyenesen a bukótérbe, próbáltam fékezni, de esélyem sem volt. Visszacsúsztam a 15. helyre, nagyon sajnáltam, mert meglehetett volna a dobogó. Hetedikként értem célba, ami megint második rajthelyet jelentett a fordított rajtrácsos futamra” - emlékezett vissza a vasárnapi első, összességében pedig a hétvége harmadik versenyén történtekre Kiss Norbert.

A nürburgringi fordulót, valamint a kamion-Eb idei szezonjának első felét záró futamon aztán kiváló eredmény született, amit így foglalt össze Kiss:

“Megint a második helyről indultam, megint Sascha jött mögöttem, megint megtolt, de most finomabban. Meg tudtam tartani a helyemet, és éreztem, hogy gyorsabb vagyok az előttem haladó Kursimnál, csak türelmesen meg kellett várnom, amíg hibázik a sikánnál. Rosszul gyorsított ki, be tudtam menni mellé és megelőztem. Sikerült megnyerni a futamot, győzelemmel zárni a szezon első felét, ami nagyon sokat jelent nekem és a csapatnak is, nagyon örülök ennek az eredménynek.”

A kamion-Eb mezőnye négy forduló, Olaszország, Magyarország, Szlovákia és Németország után nyári szünetre megy, augusztus 31-e, szeptember elsején a csehországi Mostban folytatódik a bajnokság.

Fotó: Kiss Norbi MédiaHozzászólások