MotoGP

Ha törlik az idei szezont, lehet, hogy Quartararo a Petronasnál marad

Gondba kerülhet a francia versenyző gyári csapathoz történő átigazolása, hogyha egyetlen versenyt sem rendeznek idén.
Váratlan probléma merült fel Fabio Quartararo 2021-es gyári Yamahához történő átigazolásával kapcsolatban. A francia jelenleg még a Petronas Yamaha versenyzője, és a csapatfőnöke, Razlan Razali elmondta, hogy amennyiben elmarad a 2020-as idény, még egy évre megtartanák a tavaly debütáló versenyzőt. Szavait a Crash.net szakoldal idézi: „Meg kell beszélnünk, hogy mi történik akkor, ha esetleg törlik a szezont. Ha minden lenullázódik, akkor úgy kellene elkezdenünk a 2021-es évet, mintha a 2020-as lenne. Szerintem ezért mindenképpen küzdeni fogunk ebben az esetben. Hogyha megtörténik, akkor szeretnék, hogyha Fabio maradna még egy évre, mielőtt átmenne a gyári csapatba. Nagyon várjuk az idényt, hiszen teljesen gyári motorral versenyezhet, mint Rossi és Vinales, valamint a tesztidőszakban is remekül teljesített."

„Biztosak vagyunk benne, hogy tud küzdeni a bajnoki címért. Jelenleg az a célunk, hogy legalább a második helyet megszerezze év végén és több futamot is nyerjen. Azt akarjuk, hogy még egy szezon erejéig mindenképpen maradjon, akár teljes idényről van szó, akár 10-13 versenyesről.”


Mikor megkérdezték Razalit arról, hogy mennyi esély van arra, hogy Valentino Rossi, vagy Jorge Lorenzo náluk versenyezzen a jövőben, ő így felelt: „Figyelünk pár versenyzőt. Ha Morbidelli jól teljesít, akkor természetesen maradhat. Amennyiben nem, úgy Xavi Viergétől várunk szép Moto2-es teljesítményeket, melyek után bekerülhet a csapatunkba. Rajta kívül is van abban a kategóriában 2-3 srác, akiket figyelünk. A célunk továbbra is az, hogy tehetséges és fiatal motorosnak adjunk lehetőséget. Mi is halljuk a pletykákat arról, hogy Rossi vagy Lorenzo csatlakozhat hozzánk, de abszolút nem történt még semmiféle tárgyalás erről. Mi jelenleg inkább az olyan fiatalok fejlesztésében látunk lehetőséget, mint Vierge.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások