F1

Hakkinen: „Bottas készen áll, és Hamilton?”

A kétszeres F1-es világbajnok szerint honfitársa idén magasra tette a lécet, és szerinte csapattársának igencsak meggyűlik vele a baja idén.
Valtteri Bottas az eddig a Mercedesnél töltött évei alatt 2019-ben volt a legközelebb ahhoz, hogy megállítsa hatszoros világbajnok Lewis Hamilton menetelését a világbajnoki címért folytatott harcban. A finn tavaly nagyszerű formában kezdte a szezont, azonban a szezon előrehaladtával teljesítménye ellaposodott, míg Hamilton ismét a tabella élén végzett. A 2020-as előszezoni tesztek alapján viszont azt lehet mondani, hogy a „Bottas 3.0-t” látjuk, és ez a korábbi Formula-1-es versenyzőnek, Mika Hakkinennek is feltűnt: 

„Úgy gondolom, hogy egy elképesztően jó szezonunk lesz, és az a versenyző, aki a végén elhódítja a világbajnoki címet, hatalmas tiszteletet érdemel” – idézi Hakkinent a Laureus.com lap. „Bottas határozottan jó kondícióban van, felkészült fizikailag és lelkileg is. A teszteken nagyszerűen teljesített egy pár hónappal ezelőtt, szóval biztos vagyok benne, hogy jó eredményeket fog elérni. Az is biztos, hogy Lewis idén is hozni fogja a formáját, de amikor Valtteri azt mondja, hogy magasabbra emeli a lécet és jobb, mint valaha, Lewis megteszi-e ugyanezt? Ez mindenhogy nagyon fárasztó tud lenni, plusz nagyon sok odafigyelést igényel. Valtteri tehát készen… és Lewis?” 

„Abban is biztos vagyok, hogy a Red Bull és Max Verstappen is ezért fog küzdeni. Max természetesen támadni fog és nagyon sok kockázatot bevállal majd, így vajon a versenyzők készen állnak Max minden mozdulatára?

Fotó: Daimler Media Site 
 


Hozzászólások