F1

Halasztják a 2021-es szabályváltozást

Az F1 vezetősége és a csapatok megegyeztek, hogy 2021-ről 2022-re tolják a technikai szabályok megváltozását, miután a csapatoknak be kellett zárni gyáraikat.
A héten már korábban is tartottak megbeszélést arról, hogy a koronavírus miatt valószínűleg törölt fordulókra, valamint elhalasztott hétvégékre való tekintettel halasztani kellene a 2021-es szabályváltozást, írja a Motorsport.com. A csapatok közül kilenc egyet is értett a döntéssel, a Ferrari azonban időt kért, hogy a csapaton belül is át tudják beszélni a döntést. Csütörtökön ismét összeültek a csapatvezetők, valamint az F1 elsőszámú emberei, azaz Chase Carey és Ross Brawn, mellettük még az FIA elnöke, Jean Todt, végül pedig a Ferrari szavazatával kiegészülve megszületett a döntés.

Annak fényében, hogy halasztani kellett a versenyhétvégéket, és nagy valószínűséggel nem lesz teljes a szezon, a csapatok nagy bevételtől esnek el, ezért pedig megtartják a következő szezonra az idén érvényes szabályokat, valamint befagyasztják egyes alkatrészek fejlesztését. A csapatoknak a márciusi-áprilisi időszakban három hétre be kell zárniuk gyáraikat, ez pedig nagy hatással lenne az új autók tervezésére, így viszont fejleszthetik autóikat a 2021-es szezon során, az új szabályoknak megfelelően.

Fotó: Formula1.com


Hozzászólások