F1

Hamilton egy F1-es Mercedest vitt a haldokló kisfiúnak

Sokan sokfélét mondanak a Mercedes ötszörös Formula-1-es világbajnokára, azonban azt nem tagadhatja senki, hogy hatalmas szíve van a britnek. A Mercedes és a pilóta különleges ajándékkal lepte meg az ötéves Harry Shawt, akinek orvosai szerint napjai vannak hátra.
Harry Show eddigi nagyon rövid élete alatt is hatalmas nagy F1-es rajongóvá vált,és a kedvence nem más, mint az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton. A sors igencsak kegyetlen az ötéves kisfiúval, aki tavaly augusztus óta küzd a Ewing-szarkóma betegséggel, mely a rák egy fajtája. Hiába kapott kemoterápiás kezelését, majd műtötték meg év elején, sajnos a halálos kór ellen hiábavaló volt a hősies küzdelme. Miután az orvosai közölték, hogy napjai vannak hátra, a szülei hazavitték, hogy a megszokott környezetben élhesse le hátralévő idejét.

Mindenesetre ez sem akadályozhatta meg abban Harryt, hogy a gyengébben sikerült barcelonai időmérőt követően bíztató videoüzenetet küldjön Hamiltonnak, aki a vasárnapi futamgyőzelmét a kisfiúnak ajánlotta. A Mercedes és a pilóta azonnal összefogott, és a futamot követően az egyik versenyautóját, valamint a frissen nyert trófeáját elszállította a kisfiú családjának házához, majd  a kertbe kipakolták azt.  A haldokló gyermeket édesapja vitte ki a kertbe, aki hálás mosollyal nyugtázta az ajándékot.

„Ez nagy mosolyt csalt az arcunkra az életünk rendkívül nehéz időszakában” – nyilatkozta az apa. „El sem tudtam hinni, hogy Lewis Hamilton Harryről beszélt, és hogy neki ajánlotta a győzelmét. Harry most úgy érzi, Lewis a legjobb barátja. Ez egy ötéves fiú számára elképesztő!”

Hamilton abban reménykedik, hogy kis rajongója megélheti még a monacói futamot, ahol egyértelműen Harryért fog versenyezni.

Fotó: Twitter


Hozzászólások