F1

Hamilton: „Fel sem fogtam, mennyire közel kerültem Schumacher rekordjához”

Austini második helyével karrierje hatodik világbajnoki címét szerezte a Mercedes brit pilótája, de egyelőre nem is tud arra gondolni, hogy jövőre akár be is állíthatja a német legenda csúcsát.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Bár a futamot Valtteri Bottas nyerte, Lewis Hamiltonnak a második hely is bőven elég volt ahhoz az USA Nagydíjon, hogy megszerezze hatodik Formula-1-es világbajnoki címét. Ezzel a brit egyetlen összetett sikerre került a csúcstartó Michael Schumachertől, s immár egyedüliként foglalja el a vonatkozó ranglista második helyét, maga mögött hagyva az öt címet szerző Juan Manuel Fangiót. A Mercedes pilótája szerint az idei tíz győzelem ellenére sem ez volt a legkönnyebb szezonja az F1-ben – minderről az F1i.com hasábjain beszélt:
 
„Elárasztottak az érzelmek, megtiszteltetés ekkora nagyságok között szerepelni. Ez volt a legkeményebb év, amire csak emlékszem, elképesztő kihívásokkal volt teli. A fellegek felett járok vagy még magasabban, nehéz is leírni, mit érzek most. Természetesen főként színtiszta és elsöprő boldogságot. A mai is egy kemény verseny volt. A szombati egy nehéz nap volt számunkra, de Valtteri remek munkát végzett, úgyhogy gratulálok neki. Ma csak szerettem volna felzárkózni és megszerezni a kettős győzelmet a csapatnak. Nem hittem, hogy az egykiállásos taktika működni fog, de keményen dolgoztam rajta. Apukám hat-hét évesen megtanította, hogy soha ne adjam fel, és igazából ez is a családunk mottója. Reméltem, hogy akár nyerhetek is ma, de ez sajnos nem volt benne a gumikban.”
 
Hamilton hozzátette: megtiszteltetésnek érzi, hogy a Mercedes nagyszerű csapatával dolgozhat együtt, s egyúttal kiemelte, hogy Niki Lauda elvesztése jelentette az idény legnagyobb nehézségét számukra. Ami pedig Schumachert illeti – a brit a futamgyőzelmek számában is nyolcra megközelítette a német legenda 91-es csúcsát –, egyelőre nem is gondol arra, hogy jövőre akár őt is utolérheti: „Mindig mondtam, hogy sosem szerepelt a céljaim között Michael rekordjainak utolérése. Nem az a típus vagyok, aki sokat gondol a rekordokra. Egyértelműen azt gondoltam, hogy egyáltalán a közelébe sem tudok kerülni Michael csúcsainak: emlékszem, milyen sokáig csak egy címem volt, mielőtt megszereztem a másodikat. Annyira messze volt, és most olyan közelinek, és mégis oly távolinak tűnik, hogy még mindig nem igazán tudom felfogni.”

Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások