F1

Hamilton motort tesztelve bukott Jerezben

Úgy tűnik, az ötszörös Formula-1-es világbajnok valóban a sebesség szerelmese. Ezúttal azonban nem egy autó, hanem egy Yamaha R1-es nyergébe pattant, és Alex Lowes irányításával tesztelte a motorját, ám egy esés lett a száguldás vége.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nem véletlenül szabályozzák be igen keményen a Formula-1-es csapatok, hogy a pilótáiknak mit szabad és mit nem a versenypályán kívül. Korábban már írtunk róla, hogy Max Verstappen egyik nagy álma, hogy kipróbáljon egy MotoGP-s versenygépet, ám a Red Bull szigorúan megtiltotta neki, mondván, túl veszélyes. Persze ki ne emlékezne a jövőre visszatérő Robert Kubica súlyos ralibalesetére, ami kis híján a lengyel pilóta életébe került.

Ezúttal a Mercedes ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton pattant motorra, hogy barátaival együtt tesztelhessen egy Yamaha R1-est. Persze nem akármilyen segítséget hívott, hiszen többek között ott volt Jerezben Alex Lowes is, aki ugyebár nem akárki a motorsport világában, hiszen 2013-ban megnyerte a Brit Superbike Bajnokságot, míg tavaly például 5. lett a Superbike-világbajnokságon. A 28 éves brit motoros segítette Hamiltont és barátait, tanácsokat adott nekik, előttük ment a pályán, ám így sem tudta megakadályozni Hamilton bukását. Szerencsére csak a fekete Yamaha szenvedett sérüléseket, míg Hamilton átült egy másik motorra és folytatta a kétkerekű száguldozást.
 
„A MotoGP legjobbjai már bizonyították, hogy képesek elvezetni egy F1-es autót, gondoljunk csak Valentino Rossira vagy Marc Marquezre. Ugyanakkor abban biztos voltam, ha én felülnék az ő versenymotorjukra, bizony bukás lenne a vége, hiszen Marquezék is esnek, pedig aztán ők igazán tudnak motorozni” – jelentette ki még a teszt előtt Hamilton, és a jelek szerint nemcsak autót tud remekül vezetni, hanem még jósnak sem utolsó.

Bár erről vélhetően szívesen lemondott volna…

Fotó: Facebook


Hozzászólások