F1

Hamilton: „Nem ilyen bajnokságban reménykedtem”

A brit versenyző sokkal inkább fej-fej melletti csatákat szeretne a jövőben.
Lewis Hamilton a 2020-as szezonban az eddigi négyből hármon versenyen diadalmaskodni tudott, és már több mint egy futamgyőzelemnyi előnnyel vezet csapattársa, Valtteri Bottas előtt. A hatszoros világbajnoknak úgy tűnik, idén sem akad kihívója a világbajnoki címért folyó küzdelemben, azonban ő sokkal inkább küzdene a Max Verstappen-Charles Leclerc párossal:

„Én a kerék a kerék elleni csatákon nőttem fel, különösen, amikor gokartoztam. Mindig is ez izgatott engem, és emiatt kelek fel minden reggel. Ez határozottam nem az a bajnokság, amiben reménykedtem, én sokkal inkább az elképesztően szoros csatákat preferálom ezzel a két sráccal. Remélem, hogy a jövőben sokkal szorosabb csatákat tudunk vívni” – nyilatkozta Hamilton a Brit Nagydíj utáni sajtótájékoztatón.

„A kérdés az, hogy megállíthatja-e valaki Lewist? Nem. Valtterinek talán lehet valami esélye, de amúgy nem hiszem” – felelte Hamilton után Leclerc, aki azt is elmondta, hogy a futamon szerzett dobogóját csak a szerencsének köszönheti: „Örülök a harmadik helynek, annak ellenére, hogy csak szerencsével értünk oda, de már a negyedikkel is elégedett ettem volna. Annak is örülök, hogy sikerült mindent beleadnunk. A stratégia szempontjából a gumikezelés nem volt könnyű, de működött. Amint hallottam, hogy Valtterinek problémája van a gumikkal, azonnal lassítottam, aztán azt hiszem Carlos és Lewis is ugyanebben szenvedett egy körrel később.”

Fotó: Daimler Media Site
 


Hozzászólások