F1

„Hamilton olyasmire képes, mint Schumacher vagy Senna”

Komoly elismerésben részesült az immáron ötszörös világbajnok Lewis Hamilton: Ross Brawn szerint korábban Michael Schumacher, vagy Ayrton Senna volt képes hasonló lélegzetelállító teljesítményre, mint amilyet a brit pilóta produkált például a szingapúri időmérő edzésen.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az idei 21 futamból 11-et megnyerve lett ötödször is világbajnok Lewis Hamilton, a brit versenyző teljesítményével Ross Brawn elismerését is kivívta. A jelenleg a Formula-1 vezérkarában tevékenykedő szakember Hamilton szingapúri időmérőjét emelte ki, ahol a Mercedes versenyzője a várakozásokkal ellentétben pole-pozíciós kört futott. „Néhány versenyző képes olyan teljesítményre, amire előzetesen nem is számítasz. Lewis szingapúri időmérő edzésen futott köre pontosan ilyen volt, az embernek elállt tőle a lélegzete. Ilyenkor nem is tudod igazán, hogy ez honnan jött. Megvannak az előzetes esélyek, aztán jön valaki és átírja az egészet.”
 
„Szerencsés vagyok, hogy ugyanezt láthattam Michael Schumacher vagy Ayrton Senna esetében is. Lewis idén néhányszor hasonlót produkált, mint ők. Mérnökként az ilyen teljesítmények megmaradnak az ember emlékezetében, mert nemigen jössz rá, hogy ez miként volt lehetséges. Ezek szinte már szürreális magasságok és mindig különleges érzés ilyesmit látni”
– olvasható Brawn nyilatkozata a Motorsport.com szakoldalon. Míg a szezon elején főleg a Ferrari és Sebastian Vettel volt Hamilton legfőbb kihívója, az év utolsó versenyein inkább már a Red Bull-lal és Max Verstappennel kellett küzdenie a győzelmekért.
 
Noha 2018-ban összesen öten nyertek futamot és Brawn szerint szórakoztató évad áll mögöttünk, a brit szakember az aggályait is megfogalmazta a Formula-1 jelenlegi helyzete kapcsán. „Izgalmas év volt az idei, nagyszerű csatákat láthattunk a pályán. Lewis kiemelkedett a mezőnyből, kiegyensúlyozott volt, nem követett el hibát és relatíve türelmes is maradt, ha éppen nem az övé volt a legjobb autó. Az egyetlen fenntartásom csupán az, hogy hatan dominálnak, a maradék tizennégy versenyző pedig messze le van maradva tőlük. Folytatnunk kell a munkát, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a mezőny tagjait.”
 
Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások