F1

Hamilton ugyanazt csinálta volna, mint Vettel

Úgy tűnik, a Mercedesen belül is másként ítélik meg a Kanadai Nagydíjon történteket. Amíg a csapatfőnök jogosnak véli a büntetést, és abszolút nem sajnálja Sebastian Vettelt, addig az ötszörös világbajnok brit bevallotta, ő sem tett volna mást, ha fordított lett volna a helyzet.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A Mercedes vezetői természetesen már nem emlékszik, vagy nem akar emlékezni olyan versenyszituációkra, amikor ugyan vétettek a szabályok ellen – például Lewis Hamilton átlépte a záróvonalat a Német Nagydíjon tavaly –, és abszolút jogosnak tartják Sebastian Vettel (Ferrari) büntetését. Sőt, Toto Wolff még ennél is továbbment, hiszen egyenesen következetesnek nevezte a versenybírákat, miután a monacói futam után – amikor Max Verstappen (Red Bull) kapott időbüntetést, mert koccant Valtteri Bottas-szal (Mercedes) a bokszutcában – újfent alkalmazták szerintük teljesen jogosan az időbüntetést. Az Ezüst Nyilak csapatfőnöke szerint, ha a monacói eset büntetést ért – ebben se sokan biztosak –, akkor a mostani is.

„Abszolút nem tudom Sebastiant sajnálni, de persze megértem, hogy csalódott. Fordított esetben mi is hasonlóan éreznénk. Tudomásul kell venni, hogy amennyiben Lewis ott, abban a helyzetben nem fékez, baleset lett volna belőle. Tiszteletben kell tartani a versenybírák döntését, hiszen ők mindig, minden esetben a lehető legjobb ítéletre törekednek. Ugyanakkor sokszor születik olyan döntés, amivel nem vagy elégedett, vagy épp a másik félnél vált ki felháborodást. Éppen ezért nem szerencsés, ha úgy támadják őket, mint azt tették egyesek a futam leintését követően. Ráadásul azt sem kell elfelejteni, hogy tapasztalt pilóták ülnek közöttük, akik pontosan felmérik az adott szituációban rejlő veszélyeket, és ezek alapján hozzák meg a döntéseiket” – közölte Toto Wolff.

Mindenesetre Hamilton nem ilyen szigorú, és bevallotta, igencsak együtt érez Vettellel, ugyanis fordított esetben ő sem csinált volna mást, mint a német.

„A visszajátszások alapján jól lehetett látni, mennyire közel voltunk egymáshoz, és nem titkolom, ha én mentem volna az élen, és hasonlóhelyzetbe kerülök, bizony én sem tettem volna mást, mint Seb. Ő egyszerűen csak meg akarta tartani a helyét, és nagyon kevés ideje volt arra, hogy eldöntse, miként teszi ezt meg. Ösztönből cselekedett, és bizony, ha nem fékezem, összeütközünk. De hangsúlyozom, én ugyanezt tettem volna a helyében” – jelentette ki Hamilton, aki már a leintést követően elmondta, nem így akart nyerni, és nem volt az sem véletlen, hogy felhúzta maga mellé a németet a dobogó legfelső fokára.

Fotó: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások