F1

Hamilton vezetésével Mercedes 1-2 a második szabadedzésen

Folytatódott a német gárda remeklése a szezonnyitó hétvégén, a brit zárt az élen délután csapattársa Valtteri Bottas és az eddig kimagaslóan jól teljesítő Racing Point-os Sergio Perez előtt.
Az első szabadedzéshez hasonlóan a második is borús időben zajlott le, Romain Grosjean hajtott először pályára délután, mivel délelőtt fékprobléma miatt egyetlen egy kört sem tudott menni a francia. Az időkkel senki nem várt sokáig, Lance Stroll rögtön az élre ugrott a két McLaren elé. Az első komolyabb események 15 perc elteltével történtek először, az Alpha Tauri versenyzője, Danyiil Kvyat, majd a Williams újonca, Nicholas Latifi pördült meg az első kanyarból kigyorsítva.

Harminc perc után a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton állt az élen egy 1:05.095-ös idővel Max Verstappen és Lance Stroll előtt, őket követte Valtteri Bottas és Sergio Perez. A köridök folyamatosan záporoztak, az edzés felénél már-már szokásosan Mercedes-1-2 az élen, Hamilton, Bottas-sorrendben, Perez és az egyelőre gyengén teljesítő Ferrarival Sebastian Vettel.

A hatos kanyarral két versenyzőnek is meggyűlt a baja, hiszen először a mezőny korelnöke, Kimi Raikkönen, majd a Red Bull hollandja, Max Verstappen fékezte el magát és csúszott ki a kavicságyba, szerencsére egyikük sem törte össze versenyautóját. Az edzés vége felé különösebb esemény már nem történt, Hamilton és Bottas ismét remekelt, majd jön Perez, Vettel és Daniel Ricciardo. A top10-be még Lando Norris, Lance Stroll, Max Verstappen, Charles Leclerc és Carlos Sainz fér be.

A 2. szabadedzés végeredménye:
Fotó: Mercedes F1 / Twitter


Hozzászólások