Superbike

Harmadik Honda is lesz a Superbike-vb 2019-es mezőnyében

Péntek délelőtt bejelentették, hogy a 21 éves Alessandro Delbianco jövőre bemutatkozhat a Superbike-világbajnokságon, méghozzá az Althea MIE Racing Team színeiben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Alessandro Delbianco idén a Superstock 1000-es Európa-bajnokság mezőnyében szerepelt, méghozzá nem is rosszul: az Althea színeiben egy BMW-vel versenyző olasz a brnói esős futamon másodikként ért célba, összesítésben pedig úgy is a hetedik pozícióban zárt, hogy egy versenyt sérülést miatt ki kellett hagynia.

A 21 éves motorost jövőre pedig már a Superbike-vb rajtrácsán láthatjuk egy Honda nyergében: a korábbi pletykáknak megfelelően ugyanis lesz egy harmadik Fireblade is a mezőnyben a HRC-támogatott Leon Camier és Ryuichi Kiyonari mellett. Az Althea-Moriwaki együttműködésből Delbianco is profitálni fog, jóllehet hivatalosan Althea MIE Racing Team néven fut majd az őt indító alakulat.

„Gyerekkori álmom válik valóra, hogy rajthoz állhatok a Superbike-világbajnokság 2019-es idényében és a kategória legjobbjai ellen versenyezhetek” – mondta el Delbianco. „Persze ez nem azt jelenti, hogy ezzel máris elértem a célvonalat, sokkal inkább tekintek erre kiindulási pontként. Nagyon örülök, hogy Genesióval és az Althea Racing Teammel folytathatom ezt az utazást. Emellett szeretnék köszönetet mondani a Moriwakinak is, akik elérhetővé tesznek nekem egy Honda CBR1000RR SP2-t, amelynek nyergében mindent bele fogok adni. Már alig várom, hogy elkezdődjön!”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások