Superbike

Haslam az első győzelmét választotta legjobb hétvégéjének

Folytatódott a WSBK „Legjobb és legrosszabb pillanatok" sorozata, most a brit Leon Haslam mesélt kategóriabeli pályafutása két meghatározó pontjáról.
Leon Haslam 2003-ban csatlakozott a Superbike-világbajnokság mezőnyéhez, azonban első győzelmére egészen a 2010-es évad első fordulójáig várnia kellett. A futamgyőzelem akkora löketet adott a brit versenyzőnek, hogy a kategória hivatalos oldalán ezt nevezte meg pályafutása legjobb pillanatának:

„Valószínűleg az első győzelmemet mondanám még 2010-ből. Az volt a bajnokság első fordulója Philip Islanden és nem igazán vártam ezt egy privát Suzukitól. Nagyszerű év volt. Az első versenyen fantasztikus csatát vívtunk, és talán az volt a legszorosabb befutó a maga 0.004 másodpercével. A legrosszabb hétvégém pedig.. Kettőt tudnék kiemelni, az egyik Assenben volt 2013-ban, amikor eltörtem a lábam, aztán pedig a Donington Parkban három héttel később, miután kiszedték a csavarokat a lábamból. Az nagyon fájdalmas hétvége volt, talán az egyik legfájdalmasabb.”

Fotó: WorldSBK / Twitter


Hozzászólások