Superbike

Haslam: „Teljes mértékben hiszek a Hondában”

Hiába lesz vadonatúj a csapat és a motor is, amellyel a rutinos brit versenyezni fog 2020-ban, a Kawasakitól érkező motoros úgy véli, a HRC eredményei okán bizakodó lehet az új projekttel kapcsolatban.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Kedden teljessé vált a Honda új gyári WSBK-csapatának felállása: a már korábban bejelentett Alvaro Bautista csapattársa Leon Haslam lesz, így a jelenlegi két legsikeresebb gyártótól, a Kawasakitól és a Ducatitól érkezik egy-egy versenyző, amely segítség lehet a vadonatúj CBR1000RR-R Fireblade SP fejlesztésénél. Haslamet a milánói EICMA keretein belül mutatták be, ahol a WorldSBK.com meg is szólaltatta a rutinos britet:

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy a HRC családjának részese lehetek, amely visszatér a Superbike-világbajnokság mezőnyébe. Vadonatúj csapat, vadonatúj motor – szóval fülig ér a szám, alig várom, hogy belevágjunk!” – mondta el a motoros.

Haslam a HRC közleményében elmondta, hogy a teljesen új projekt miatt nyilván óriási kihívás előtt állnak, de bízik a japán gyártó képességeiben. „Nyilván ez egy teljesen új projekt, de teljes mértékben hiszek a Hondában és abban, amit csinálnak” – fűzte hozzá a versenyző. „Az új motor fantasztikusan néz ki. A téli tesztek rendkívül fontosak lesznek, hiszen két-három hónapon belül utazunk Ausztráliába az első versenyre. Rengeteg tesztünk lesz, sok dolgot kell elvégeznünk, de teljes mértékben megbízom a HRC-ben.”

„Mit is kérhetnék még? Egy vadonatúj izgalmas motor, és egy vadonatúj csapat, amely most érkezik a Superbike-vb-re, a HRC pedig hosszú évek után tér vissza. Örülök, hogy részese lehetek a projektnek, és már várom, hogy felülhessek a motorra”
– zárta mondandóját a korábban már Hondával is versenyző Haslam.

Fotó: HRC


Hozzászólások