Egyéb autósport

Hatalmas baleset és címvédés a makaói F3-as futamon (frissítve!)

Sophia Flörsch ijesztő balesetet szenvedett, de szerencsére a hírek szerint eszméleténél volt a 17 éves hölgyversenyző, akit kórházba szállították. Az újraindított futamot tavalyhoz hasonlóan Daniel Ticktum nyerte, Mick Schumacher ötödik lett.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Már az első körben is többen ütköztek az F3-as Makaói Nagydíjon, amely miatt be kellet küldenie a biztonsági autót. Miután kiállt a safety car a pole-ból induló, s a vezetést megőrző Daniel Ticktum elől, szinte azonnal történt egy jóval nagyobb és ijesztő baleset: Sophia Flörsch autója a levegőbe repülve, a szalagkorlátot is átszakítva a pályán kívül landolt.
A közvetítésben nem is játszották vissza az incidenst, csak sokkoló nézői felvételek kerültek ki a közösségi oldalakra, és sokáig nem is közöltek hivatalos információt a 17 éves hölgyversenyző és a helyszínen álló fotósok és egyéb személyzet állapotáról. Bő egy órával a történtek után aztán az FIA rövid közleményt adott ki, mely szerint Flörsch eszméleténél volt, és további vizsgálatok céljából kórházba szállították – viszont egyes pletykák szerint több fotós is súlyosan megsérült.

FRISSÍTÉS: A szervezők orvosi közleménye szerint Flörsch ugyan végig eszméleténél volt, gerinctörést szenvedett: ennek súlyosságáról egyelőre nincsenek információk, mindenesetre a létfontosságú életjelei stabilak. Rajta kívül az ütközésben érintett másik pilótát, egy marsallt és két fotóst is kórházba szállítottak, de ők megúszták igazán súlyos sérülés nélkül az incidenst.
Bő egyórás kényszerszünet után a biztonsági autó mögött indították újra a versenyt. Ticktum vezetésére igazából sem akkor, sem később nem volt veszélyes senki, a tavalyi futamot őrült befutó után megnyerő brit ezúttal sima győzelmet aratott Makaóban. Mögötte Joel Eriksson lett a második, miután az újraindításnál megelőzte Sacha Fenestrazt, míg a kategória Európa-bajnoka, Mick Schumacher egy helyet javítva hatodikként futott be.

És csak hogy teljes legyen a makaói győztesek listája (a WTCR-versenyekről külön cikkekben lehet olvasni): a GT-futamot a pole-ból induló Augusto Farfus nyerte, a szombati motorversenyt pedig Peter Hickman – utóbbi viadalról már tegnap is beszámoltunk.


Hozzászólások