E-sport Egyéb

Hazai dobogóval indított a M1RA a WTCR e-sport-bajnokságában

Vasárnap este a virtuális Hungaroringen kezdődött meg a második idénye a WTCR e-sport-bajnokságának, s rögtön két magyar csapat játékosai is rajthoz álltak.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezik a WTCR e-sport-bajnokságát, amely vasárnap este a Hungaroringen rendezett szezonnyitóval rajtolt el. Mivel hazánkban hagyománya van a szimulátorozásnak és a túraautózásnak is, nem meglepő, hogy két magyar csapat is képviseltette magát a selejtezőkön, sőt a futamokon is.

Az egyikük a Michelisz Norbert és Bári Dávid által alapított M1RA e-sportos szekciója volt, s az ő színeikben indult az a Nagy Dávid, aki az első futam hetedik helyezése után a második versenyen harmadikként futott be, megszerezve az istálló első dobogóját a szériában. Csapattársa, Báldi Gergő egy nyolcadik és egy ötödik pozíciót gyűjtött be, míg Csuti Zoltán az első futamon kiesett, a másodikon pedig 18. lett.

A másik magyar csapat a Nice Gaming – N6 volt, amely képviseletében ugyancsak három játékos – Nándori Márk, Leitner Norbert és Juhász Krisztián – jutott el a selejtezőből az első divízióba. Közülük Leitner egy 19. és egy 16., Juhász egy 20. és egy 15., Nándori pedig egy 21. és egy 23. helyezést gyűjtött be. Rajtuk kívül pedig volt egy privát magyar induló is Balazsin Márk személyében, aki előbb a 23. helyen zárt, míg a második futamon egy 19. pozíciót szerzett.

Az első versenyt amúgy a Williams Esports alakulatát erősítő Jack Keithley nyerte a címvédő Bánki Bence előtt, míg a második viadalon Julian Kunze diadalmaskodott. A hungaroringi esemény teljes hosszában visszanézhető az alábbi videóban:


Hozzászólások