Kamion-Eb

Hazai közönség előtt állt dobogóra Kiss Norbert

Hazai futamán dobogóra állhatott Kiss Norbert. A kamion Európa-bajnokságban szereplő magyar versenyző a sorozat második fordulóján mind a négy versenyen pontot szerzett a Hungaroringen. A Tankpool24 szombathelyi pilótája egy harmadik, egy ötödik és két hatodik hellyel zárta a magyarországi fordulót.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Nemcsak értékes helyezésekkel, hanem egy nem mindennapi időmérős eredménnyel is meghálálta szurkolóinak a töretlen biztatást a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző: a vasárnapi időmérőn ezredmásodpercre azonos időt futott Sascha Lenz-cel a Super Pole-ban, mivel azonban német pilóta érte el előbb ezt az időeredményt, övé lett a harmadik rajthely az első futamra, vagyis Kiss a negyedik helyről indulhatott a Mercedes kamionnnal.

A rajtig épp elállt az eső, ennek ellenére hivatalosan esős futamnak nyilvánították a versenyt. Kiss Norbert az első körökben próbálta tartani az élen haladó Jochen Hahn, Steffi Halm, Sascha Lenz trió tempóját, de az aszfalt száradása nem neki kedvezett. Ráadásul a mögötte lévő Antonio Albacete felzárkózott mögé, és támadni kezdte, a Tankpool24 versenyzője hősiesen védekezett. Az utolsó előtti körben Lenz kamionja meghibásodott, így Kiss előrelépett a harmadik helyre. A verseny végéig megőrizte pozícióját, vagyis sorozatban hatodik évben állhatott dobogóra a Hungaroring közönsége előtt.

„Sajnos a rajtrácson rossz döntést hoztam, vizes beállításokat választottam, de csak két körre volt elég, mert felszáradt a pálya. Onnantól nem tudtam jól menni, csak védekeztem, a dobogót is annak köszönhetem, hogy Sascha kiesett. Az időmérő és a verseny sem volt tökéletes, nehéz volt" – mondta a leintés után Kiss Norbert.
A fordított rajtrácsos vasárnapi futamon a hazai versenyző a hatodik helyről indult, és bár az első körökben két helyet is vesztett az Ivecókkal szemben, végül sikerült visszaszereznie a hatodik helyet, miután óriásit csatázott Sascha Lenz-cel, és megelőzte Jamie Andersont. A hungaroringi hétvégét tehát egy harmadik, egy ötödik, és két hatodik hellyel zárta a kétszeres Európa-bajnok pilóta.

„A fordított rajtrácsos verseny mindig nehéz, hiszen mögöttem jönnek a leggyorsabbak, már a rajtnál pozíciókat buktam. Utána nagy volt a tömörülés Anderson mögött, aztán Lenz-cel harcoltam, bár az sem volt túl szép, voltak kétes esetek, de miután megelőztük Andersont, onnan tiszta volt minden. A bajnokság szempontjából örülök, hogy minden versenyen pontot szereztem és dobogóra is állhattam, harmadik helyen állok két forduló után, de ezt csak a misanói esős győzelemnek köszönhetem, szóval nem vagyok elégedett” – értékelte visszafogottan hazai hétvégéjét Kiss Norbert.

A kamion Európa-bajnokság (FIA ETRC) július 6-7-én a Szlovákiaringen folytatódik.
Írta: Kiss Norbi Média; Fotó: Rákóczi Ádám (P1race.hu)

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások