Helyettesek és szabadkártyások Jerezben

Eugene Laverty helyettesíti Tom Sykes-t, de egy aktív Moto2-es versenyző is elindul Andalúziában.
P1race.hu 2021-09-23 16:21:34
Korábban hírül adtuk, hogy Loris Baz helyettesíti a sérült Chaz Daviest. Illetve az is ismert volt, hogy Tom Sykes kihagyja a jerezi hétvégét, mivel a barcelonai második versenyen nagyot bukott, aminek következtében agyrázkódással kórházba került. Szerencsére kedden elhagyhatta a kórházat, ám Jerezben nem állhat rajthoz (és Portimao is kérdéses).
A gyári BMW csapat ma jelentette be a helyettesét is: aki nem más, mint a tavalyi versenyzőjük, az ír Eugene Laverty. A 2013-ban VB-második Laverty idén az RC Squadra Corse csapatnál versenyzett, azonban ők Donington óta szüneteltetik a versenyprogramjukat „belső átszervezések” miatt. Így most hétvégén Eugene Laverty fog Tom Sykes motorján ülni, aki pedig azon dolgozik, hogy a jövő hétvégi Portimao-i futamra rendbejöjjön.

Ám nem ő az egyetlen helyettes: a Supersport VB-n érdekelt GMT94 Yamaha csapat bejelentette, hogy a Moto2-es versenyző olasz Stefano Manzi fogja Jerezben helyettesíteni a Barcelonában megsérült Andy Verdoiát. Manzi pont ráér, mivel a hétvégén nincs MotoGP futam. Manzi 2013-ban és 2014-ben harmadikként végzett a Red Bull Rookies Cupban, azóta a Grand Prix-n versenyzik: két (pontosabban másfél) szezont teljesített a Moto3-ban, az ideivel együtt ötöt a Moto2-ben, ám nem ért el különösebb eredményeket, dobogón egyszer sem végzett, egy rajtelsőséget szerzett tavaly Valenciában. Az ő nevét onnan ismerhetjük inkább, hogy ő az a versenyző, akinek 2018-ban Romano Fenati verseny közben meghúzta a fékkarját.

De lesznek szabadkártyával induló versenyzők is:
 
- Assen után ismét elindul a Vince64 Kawasaki csapattal az olasz Andrea Mantovani, aki idén a Moto E Világkupán versenyzett (és ahol a Gresini csapat színeiben a 14. helyen végzett)
- Most után ismét elindul az Endurance VB élmenő és 2016-os IDM Superbike bajnok német Marvin Fritz, az IXS-YART Yamaha alakulat színeiben.

A Supersport géposztályban is lesznek szabadkártyások:
 
- a horvát Martin Vugrinec, aki Most-ban Sebestyén Petivel ütközött össze
- a cseh Ondrej Vostatek, akinek múlt hétvégi bukása miatt egy sportbíró kórházba került
- az ausztrál Bill van Eerde múlt hétvége után szintén rajthoz áll
- az olasz Federico Caricasulo – ezúttal nem helyettesként, hanem szabadkártyával indul

Fotó: World Superbike Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast