MotoGP

Helyszínek jönnek-mennek – További változások várhatóak az idei versenynaptárban

A nemrég törölt Thai nagydíj helyettesítése kapcsán több opció is felmerült már, ugyanakkor Sepang kiesése is benne van a pakliban, sőt Silverstone helyzete sem betonbiztos.
A MotoGP szervezői jelenleg is azon dolgoznak, hogy esetlegesen pótmegoldást találjanak a törölt Thai nagydíj helyére, akárcsak azt tették más futam esetében: két verseny Katarban, vagy éppen dupla forduló Ausztriában. Hasonlóképpen szeretnék megoldani a thai helyszín kiesését is, mely kapcsán olyan pályák neve merült fel, mint Misano, Le Mans, vagy éppen Jerez. San Marinoban adott esetben egy héttel tovább maradna a mezőny és a szeptember 19-i versenyt követően szeptember 26-án újfent ott gurulnának pályára a Gyorsasági Motoros Világbajnokság pilótái. Ugyanez a dátum merült fel Le Mans kapcsán is, míg Jerez esetében október 31., sőt október 24. is lehetséges. Utóbbi időpont azért is érdekes, mivel egyébként akkor kerülne megrendezésre a Maláj nagydíj, melynek a törlésére már most megvan az esély, tekintettel az ázsiai régióban egyre inkább romló pandémia helyzetre.
 
Emellett gazdaságilag sem lenne túlságosan kifizetődő a mezőnynek kizárólag a sepangi viadal miatt oly messzire utaznia, hiszen a térség többi versenyét korábban már törölték. Mindezeken felül az augusztus 29-i silverstone-i verseny helyzete sem garantált, habár most még úgy látják, hogy a Brit nagydíjjal nem lesz gond. A Dorna elnöke Carmelo Ezpeleta, valamint az IRTA elnöke, Herve Poncharal is úgy fogalmazott, hogy 17 futamot nem szeretnének taratani, próbálnak minimum tizennyolcat, azonban a céljuk leginkább a 19 verseny lenne ebben a szezonban. Akárhogy is, szinte biztosra lehet venni, hogy lesznek további változások a MotoGP 2021-es versenynaptárában.
 
 Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások