Herta harmadik győzelmét szerezte az IndyCarban

Scott Dixon a megforgása után próbált minél több pontot menteni.
Krizsa Gergő 2020-09-13 20:43:52
A második futammal zárult az IndyCar hétvégéje Mid-Ohióban. A pole-ból induló Colton Herta nagyon szépen eljött a rajtnál, viszont mögötte többen is összeértek, így kihullott Alex Palou, és Felix Rosenqvist is, míg Santino Ferrucci kénytelen volt leszaladni a fűre az éllovassal harcolva, és visszazuhant a mezőny végére, így Scott Dixon mehetett a második helyen, de természetesen jött a biztonsági autó.

Az újraindítás után viszonylag nyugodt körözés következett, majd a 16. körben a mezőny első fele elindult a bokszutcába, majd Dalton Kellett ragadt a kavicságyba, és ismét jött a sárga zászló. Az abroncsváltást hanyagoló Takuma Sato és Marco Andretti így átvették a vezetést, míg Ryan Hunter-Reay és Dixon is sok pozíciót bukott (utóbbi egy megforgás miatt is). A következő percekben Herta feljött a második helyre, viszont Andretti ezután hibázott is egyet, így rengeteg helyet bukva nagyon komolyan hátraesett.

Féltávhoz közeledve Dixon kijött egy újabb kerékcserére, ahogyan az élen álló japán is, majd sorban jöttek a többiek is, az új-zélandi viszont ezzel ideiglenesen fel tudott kapaszkodni a negyedik pozícióba, de persze várt még rá egy kiállás, mely után csak a tizenharmadik helyre tudott visszatérni. Herta innen már simán behózta autóját az élen Rossi és Hunter-Reay előtt. Rajtuk kívül Rahal, Marcus Ericsson, Simon Pagenaud, Will Power, Josef Newgarden, Patricio O’Ward és a néhány helyet még javító Dixon előtt.  

A 2. futam végeredménye:
Fotó: IndyCar Media
Krizsa Gergő
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast