Egyéb motorsport

Hétvégi menetrend - egyéb sportok

Nem a MotoGP lesz az egyetlen sorozat, amely versenyez hétvégén.
Red Bull Rookies Cup: Valenciában folytatódik a MotoGP, ahol sorozat vendége lesz az egyik fő utánpótlás-bajnokság, a Red Bull Rookies Cup is, két versennyel. A tabellát kényelmes, 52 pontos előnnyel vezeti a spanyol Pedro Acosta - akinek már megvan a jövő évi szerződése a Moto3 VB-re, a Red Bull KTM Ajo csapatnál. A második hely kérdése azonban sokkal szorosabb, mindössze tíz pont van a kolumbiai David Alonso és a spanyol Iván Ortolá között.
A Rookies Cup versenyeit a weboldalukon lehet követni.

Motokrossz VB: utolsó hetéhez érkezett a 2020-as Motokrossz világbajnokság. Még két fordulót rendeznek az olaszországi Pietramurata pályáján: szerdán a Pietramurata-i, vasárnap pedig a Garda-Trentinói Nagydíjakat. A hondás Gajsernek áll a zászló, a második helyen álló KTM-es Cairolinak pedig inkább hátrafelé kell figyelnie, nehogy elveszítse az ezüstöt a yamahás Seewer-rel szemben.
A szerdai versenyeket csak péntek reggel adja le az Eurosport 2, a vasárnapi versenyek közül az elsőket élőben, a másodikokat pedig csak este, felvételről közvetíti.

Spanyol Superbike: nem Valenciában lesz az egyetlen gyorsasági motoros esemény Spanyolországban: Jerezben zárul a hétvégén a Spanyol Superbike bajnokság, amelyben korábbi Superbike-és GP menők mennek. A bajnoki címért nagy csatát vív Román Ramos és Carmelo Morales, míg Marc Alcoba esélye csupán matematikai. De olyanok is ott lesznek a mezőnyben mint az Endurance-világbajnok Jeremy Guarnoni, vagy az idei MotoE Világkupa győztes Jordi Torres.
Ráadásul ez magyar érdekeltségű verseny lesz: rajthoz áll ugyanis ifjú titánunk, Kovács Bálint is, aki a Superbike kategórián belül az Open1000 értékelésben indul a cseh New2 Project csapat által felkészített Yamahával. Erre azonban nem érkezik felkészületlenül, ugyanis előző hétvégén az Andalúz Bajnokságban húzta a gázt az Angel Nietóról elnevezett aszfaltcsíkon.
A nevezési lista:

A versenyeket a tervek szerint élőben fogja adni a spanyol szövetség YouTube csatornája.

Szerda:
 
11:15 MX2 1. verseny TV: Eurosport 2 felvételről péntek 08:30
12:15 MXGP 1. verseny TV: Eurosport 2 felvételről péntek 09:00
14:10 MX2 2. verseny TV: Eurosport 2 felvételről péntek 09:30
15:10 MXGP 2. verseny TV: Eurosport 2 felvételről péntek 10:00

Szombat:
 
9:15 Red Bull Rookies Cup 1. verseny Online: redbullrookiescup.com
10:20 Spanyol Superbike időmérő  
14:45 Spanyol Superbike 1. verseny Online: YouTube

Vasárnap:
11:15 MX2 1. verseny TV: Eurosport2
12:15 MXGP 1. verseny TV: Eurosport2
14:00 Spanyol Superbike 2. verseny Online: YouTube
14:10 MX2 2. verseny TV: Eurosport2 felvételről 21:00
15:10 MXGP 2. verseny TV: Eurosport2 felvételről 21:30
15:30 Red Bull Rookies Cup 2. verseny Online: redbullrookiescup.com


Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások