MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Hivatalos: A Petronas év végén kivonul a MotoGP-ből

A malajziai olaj- és gázszolgáltató vállalat, a Petronas jövőre már egyetlen MotoGP alakulatot sem támogat majd, egyszóval kivonul a világbajnoki sorozatból.
Forgó Ariel János 2021.08.26. 19:59:02
Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az immáron hivatalos, miszerint a Petronas megszakítja MotoGP-s jelenlétét, egyszóval 2022-ben a Petronas Sepang Racing Team nevű alakulatot biztosan nem láthatunk majd a nevezési listán. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Razlan Razali vezette gárda is felbomlik, csupán más névadó szponzorral folytatják a munkát, legalábbis a királykategóriában: Ez nem más, mint a WITHu olasz energetikai cég. Többek között emiatt (olasz főszponzora lesz a privát Yamaha istállónak) röppent fel a hír ismét, hogy Andrea Dovizioso tárgyal a szatellit Yamaha alakulattal, melyről az egyébként általában igen megbízható the-race.com portál is beszámolt.
 
Habár a Petronas kivonulása a MotoGP-s csapat sorsát ugyan nem, azonban a Razaliék Moto2-es és Moto3-as jelenlétét megpecsételi, mivel jövőre a két kisebb géposztályban már nem lesz ott a maláj alakulat. A Petronas távozását nem csupán az idei évi sikertelenséghez kötik, hanem ugyanakkor a szerepléssel járó hatalmas költségvonzathoz is, mivel a mindhárom kategóriában való részvétel egy szezon során nagyjából 30 millió eurós összeget takart. Razlan Razaliék a WITHu új főtámogatót várhatóan a misanoi versenyhétvégén jelentik be.

Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast