Hivatalos: Acosta jövőre a Moto2-ben folytatja

Belátható időn belül egyébként is számítani lehetett a hírre, amely immáron hivatalos, vagyis, hogy Pedro Acosta 2022-ben immáron a középső géposztályban húzza majd a gázt.
P1race.hu 2021-09-07 12:08:58
Egy ideje már tudni lehetett, hogy Acosta mindössze egyetlen évet, az idei szezont tölti a Moto3-ban és a következő évadban már a Moto2-ben húzza a gázt, azonban a hivatalos bejelentés mindezidáig nem történt meg. A legkisebb géposztály világbajnoki éllovasa nem meglepő módon csapaton belül vált kategóriát, vagyis továbbra is marad az Ajo Motorsport versenyzője, azonban egy géposztállyal feljebb. Nem is kérdés, hogy a spanyol versenyző számára ez a legmegfelelőbb lépés, még akkor is, ha esetleg valami oknál fogva nem nyerné meg a vb-címet a Moto3-ban, ahol vitán felül már bebizonyította, hogy mire is képes. Amennyiben 2022-ben Acosta hasonlóan parádésan teljesítene a Moto2-ben, akkor 2023-ban az életkora már nem lenne akadály arra, hogy esetleg a MotoGP-ben is debütáljon, azonban ennyire még ne szaladjunk előre.
 
Az Ajo Motorsport 2022-es Moto2-es versenyzőpárosa: Pedro Acosta (balra) és Augusto Fernandez
 
Ne feledjük ugyanis, hogy az Ajo Motorsport mindkét Moto2-es versenyzője távozik év végén az istállótól, mivel a Tech3 KTM királykategóriás alakulatához szerződtek. Ennél fogva két szabad hely is volt az Ajo Motorsportnál, melyre az egyik versenyző a már előbb említett Acosta lesz, míg a másik az az Augusto Fernandez, aki jelenleg Sam Lowes csapattársa a Marc VDS csapatnál. Fernandeznek az idei az ötödik szezonja a Moto2-ben, ahol eddig 2019-ben volt a legsikeresebb: Akkor többek között három győzelmének és két harmadik helyének köszönhetően a bajnokság ötödik pozíciójában zárt év végén. Idén sem megy neki annyira rosszul, hiszen már három dobogót jegyez és most épp hatodik a tabellán. Vele egy abszolút rutinos, mégis fiatal (hamarosan 24 éves) pilótát igazolt az Ajo Motorsport a Moto3-ból érkező Pedro Acosta mellé.

Fotó: KTM Press
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast