MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Hivatalos: Aegerter marad a Supersportban a Ten Kate Yamahánál

Habár a Supersport világbajnokságon nyújtott teljesítménye kapcsán joggal hihettük, hogy jövőre már esetleg a Superbike-ban próbál szerencsét Dominique Aegerter, azonban a svájci úgy döntött, hogy marad a Supersportban.
P1race.hu 2021.11.02. 15:07:43
Aegerter nem csupán a Supersportban marad, de jelenlegi csapatánál a Ten Kate Racingnél is, vagyis 2022-ben is a holland istálló Yamaháján igyekszik majd az ideihez hasonló jó eredményeknek köszönhetően megvédeni címét. Az is immáron biztos, hogy a Ten Kate a következő szezont is a hangvillások versenygépével kezdi majd meg, amely már csak a szabályváltozások szempontjából is érdekesnek ígérkezik. A Ducati például korábban bejelentette, hogy kéthengeres 955-ös motorjukra a gyári csapatban Niccolo Bulegat ültetik, míg a Barni Racingnél a legendás Troy Bayliss fia, Oli Bayliss húzza majd a gázt. Nem csupán városi legenda tehát, hogy érkezik többek között az olaszok 350 köbcentivel ugyan nagyobb (Yamahához képest), azonban két hengerrel kevesebb V2-ese.
 
Azt egyelőre senki sem tudja megjósolni, hogy mire is számíthat így a Yamaha 600-as sornégyese, hiszen a szervezők az izgalmasabb és egyúttal változatosabb futamok, valamint egyúttal bajnokság reményében változtatnak a szabályokon, míg többen (köztük csapatfőnökök is) a Ducati által rendezett vérontásra készülnek. Okosabbak alighanem az első teszteket követően leszünk, mindenesetre Aegerternek bizonyára nem lesz egyszerű dolga a címvédés kapcsán. A Ten Kate egyébként hosszú távon tervez a svájcival, hiszen 2023-ra már nagyobb terveket szövögetnek, melyről Kervin Bos csapatvezető elmondása szerint majd csak a későbbiekben tesznek bejelentést, az arra megfelelő időben.

Fotó: World Superbike Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast