F1

Hivatalos: Albon lesz a Toro Rosso második pilótája 2019-ben

Nem sokkal azt követően, hogy a Nissan e.dams bejelentette, hogy szakít a thai-brit pilótával, a „kisbikák” is közleményben tudatták, hogy leigazolták őt Danyiil Kvjat mellé a következő szezonra.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Hosszú hetek óta húzódó ügy végére került pont hétfőn: nem sokkal azt követően, hogy a Nissan e.dams Formula-E-csapata közölte, hogy szerződést bontottak Alexander Albonnal, a Toro Rosso is bejelentette, hogy a híreszteléseknek megfelelően a brit-thai pilóta lesz a visszatérő Danyiil Kvjat társa a 2019-es Formula-1-es idény során. Albon korábban volt már a Red Bull patronáltja, de évekkel ezelőtt kikerült a pilótaprogramjukból. Azóta folyamatosan haladt előre a ranglétrán: 2016-ban a GP3-ban ezüstérmes lett, idén harmadik helyen zárta az F2-es szezont, jövőre pedig Brendon Hartley helyét veszi át a száguldó cirkuszban.
 
„Fantasztikus érzés tudni, hogy jövőre ott leszek a Formula-1-ben” – mondta el Albon. „Az együléses autókban töltött éveim során keresztülmentem már hullámhegyeken és hullámvölgyeken egyaránt. 2012-ben dobott a Red Bull, onnantól kezdve pedig jóval nehezebbé vált az utam az F1 felé. De keményen dolgoztam és igyekeztem minden alkalommal, amikor autóba ültem, jó benyomást kelteni. Óriási köszönet a Red Bullnak és Dr. Markónak, hogy hisznek bennem és adnak egy második esélyt. Mindig is motorsportőrült voltam, és mióta csak először autóba ültem, az volt az álmom, hogy a Formula-1-be jussak. Hihetetlen, hogy megkapom ezt a lehetőséget.”
 
Franz Tost, a Toro Rosso csapatvezetője elmondta: lenyűgözte őt Albon idei Formula-2-es szereplése, s különösképp kiemelte, hogy az előzései azt mutatták, hogy elég érett már az F1-hez. Albon bejelentésével mindenesetre már csak a Force India adós azzal, hogy hivatalosan is megnevezze Sergio Perez jövő évi kollégáját – igaz, a nyár végi tulajdonosváltás óta biztosra vehető, hogy Lance Stroll érkezik a csapathoz, főleg annak fényében, hogy a keddi-szerdai teszten már vezet is náluk a kanadai, eddigi pilótájuk, Esteban Ocon pedig a Mercedes szimulátor- és tartalékversenyzője lesz jövőre.

Fotó: Toro Rosso


Hozzászólások