MotoGP

Hivatalos: Alex Marquez lesz Marc Marquez csapattársa a Repsolnál!

Hétfő este végre megtörtént a bejelentés: a friss Moto2-es világbajnok érkezik Jorge Lorenzo helyére a Honda gyári csapatába, így saját bátyja oldalán mutatkozhat be a MotoGP-ben.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Jorge Lorenzo csütörtökön jelentette be visszavonulását, és természetesen azonnal megindultak a találgatások arról, ki veheti át a helyét a Repsol Hondánál. Először sokan az ülés nélkül álló Johann Zarcót tartották a favoritnak, aki ráadásul épp az LCR-nél helyettesítette Takaaki Nakagamit, aztán bekerült a kalapba Cal Crutchlow neve is, aki hosszú évek hondás szolgálata után kaphatta volna az előléptetést.
 
Viszont elég hamar komoly fordulatot vett a történet, amikor elkezdett terjedni a hír, miszerint Alex Marquez lehet a fő esélyes Lorenzo pótlására. Marc Marquez öccse 2014-ben a Moto3-ban lett világbajnok, idén pedig öt év után a Moto2-ben is feljutott a csúcsra. Már a szezon közben is pletykálták, hogy jövőre felléphet a királykategóriába, de a spanyol végül szerződést hosszabbított a Marc VDS Moto2-es alakulatával.
 
Viszont hétfő este kiderült, hogy ezek a kontraktusok nem sokat érnek mostanában a MotoGP-ben, ugyanis a HRC a várakozásoknak megfelelően valóban bejelentette egy rövid hivatalos közlemény formájában, hogy Alex Marquez lesz a Repsol Honda másik versenyzője 2020-ban. Alex így nyolcszoros világbajnok bátyja csapattársaként debütálhat a legnagyobbak között, szerződése pedig egyelőre erre az egy évre szól, vélhetően azért, hogy szinkronban legyen a mezőny többi tagjával.
 
Ezzel a kirakós egy nagyon fontos eleme a helyére került, de maradtak még azért nyitott kérdések. Természetesen főként Zarco kapcsán, akinek a jelek szerint két opciója maradt: vagy átveszi Alex Marquez helyét a Marc VDS Moto2-es csapatában Sam Lowes oldalán, vagy pedig mégis az Avintia Racingre szavaz, amelyet első körben ugyan kizárt, viszont szintén nemrég jelentették be, hogy az istálló komolyabb támogatást kap a jövőben a Ducatitól.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások