F1

Hivatalos az F1-es versenynaptár, augusztus 4-én lesz a Magyar Nagydíj

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntése értelmében immár megvan a Formula-1 2019-es menetrendje. A jövő évi világbajnokság március 17-én indul Melbourne-ben, az ezredik F1-es futamot pedig április 14-én, Sanghajban rendezik. A mezőny az első augusztusi hétvégén érkezik a Hungaroringre.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Immár hivatalos a 2019-es versenynaptár a Formula-1-ben, amely a sportág történetében a leghosszabb világbajnoki sorozat is lesz egyben. A Liberty Media jövőre is 21 futamot rendez, és a szokásoknak megfelelően Ausztráliában kezdődik a szezon a március 17-i melbourne-i futammal. A versenynaptár érdekessége, hogy jövőre négyszer lesz olyan, hogy két futamot rendeznek meg egymást követő hétvégén, míg a nyári szünetre ismét az augusztus 4-i Magyar Nagydíj után kerül sor, majd a tradíciókat megtartva szeptember 1-én, Spában, a Belga Nagydíjon folytatódik a világbajnokság.

2019 nem sima esztendeje lesz a sportágnak, ugyanis jövőre kerül sor az 1000. futam megrendezésére. A jogtulajdonos azt szerette volna eredetileg, hogy Silverstone-ban legyen a jubileumi verseny – ott, ahol 1950. május 13-án elkezdődött az F1-es vb története –, ám az időjárási viszonyok miatt áprilisban nem lehet futamot rendezni. Így az ezredik viadalt április 14-én Sanghajban rendezik majd. Maga a szezon egyébként hosszú évtizedek óta először tart majd decemberig, ugyanis éppen december 1-én lesz az Abu-Dzabi Nagydíj.
 
A 2019-es versenynaptár
Dátum Nagydíj Helyszín
Március 17. Ausztrál Melbourne
Március 31. Bahreini Sakhír
Április 14. Kínai Sanghaj
Április 28. Azeri Baku
Május 12. Spanyol Barcelona
Május 26. Monacói Monaco
Június 9. Kanadai Montreal
Június 23. Francia Le Castellet
Június 30. Osztrák Spielberg
Július 14. Brit Silverstone
Július 28. Német Hockenheim
Augusztus 4. Magyar Hungaroring
Szeptember 1. Belga Spa
Szeptember 8. Olasz Monza
Szeptember 22. Szingapúri Szingapúr
Szeptember 29. Orosz Szocsi
Október 13. Japán Szuzuka
Október 27. Mexikói Mexikóváros
November 3. USA Austin
November 17. Brazil Sao Paulo
December 1. Abu-Dzabi Yas Marina


Hozzászólások