MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Hivatalos: Baldassari lesz Sebestyén Peti csapattársa

A mai napon bejelentették, ami amúgyis várható volt.
P1race.hu 2022.01.11. 11:35:27
Olvasási idő: 3 perc
Január 11-én lett hivatalos, hogy Sebestyén Peti csapattársa az olasz Lorenzo Baldassari lesz 2022-ben az Evan Bros WorldSSP Yamaha Teamnél. Már korábban is erősen csiripelték a madarak, hogy Baldassari a Supersport VB-n folytatja Fabio Evangelista csapatánál, mától azonban nem pletyka többé.

A 25 éves Baldassari 2011-ben megnyerte a Red Bull Rookies Cup-ot, ám a következő két év a Junior és a „felnőtt” VB-n megmutatta, hogy a Moto3-as géposztály nem igazán fekszik neki. 2014-től kezdve a Moto2 világbajnokságon indult, ahol az évek alatt versenyzett Gresiniéknél, a Forward Racingnél és Sito Pons csapatában is. Az első dobogóját 2015-ben, az első győzelmét 2016-ban szerezte meg, 2018-ban pedig ötödik lett a világbajnokságon. 2019 remekül indult számára: az első négy futamból hármat megnyert, ám utána visszaesés következett: abban az évben még dobogóra sem állt ezután. A pódiumon utoljára a 2020-as szezonnyitón állhatott, akkor a második fokára. A 2021-es évet az MV Agusta Forward Racing csapatában töltötte, amely Moto2-es pályafutása leggyengébb éve lett: mindössze három pontot szerezve 31. lett a végelszámolásnál.
A Moto2-ben nem volt maradása, Fabio Evangelista csapatfőnök viszont lecsapott ifjú honfitársára. Ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt években a Moto2-es versenyzők milyen eredményeket értek el a Supersport világbajnokságon, akkor mindkét félnek van oka az optimizmusra.

Lorenzo Baldassari: „Várom az új kihívásokat az Evan Bros Yamaha WorldSSP csapattal a Supersport VB-n. Nagyon boldog és eltökélt vagyok, igyekszek a lehető legjobban felkészülni a szezonkezdetre. Szeretném megköszönni mindenkinek, akik támogattak, éppígy a csapatnak is, akik hiszenk bennem, és megadták nekem ezt a lehetőséget. Bizonyos vagyok afelől, hogy egy erős és profi csapathoz kerültem. A fő céljaim, hogy mindig a lehető legjobbamat nyújtsam, hogy mihamarabb hozzászokjak a géposztályhoz és a minél jobb helyezésekért küzdjek. Alig várom, hogy tesztelhessem a motort, és hogy kezdődjön a bajnokság.”

Fabio Evangelista csapatfőnök: „Nagyon elégedett vagyok, hogy végre teljes a csapat felállása. Miután „elbúcsúztunk” Steven Odendaaltól, akinek szeretnék külön köszönetet mondani, miután az utolsó előtti futamig harcoltunk a bajnoki címért; és hosszabbítottunk Sebestyén Petivel – akiben erős bizodalmam van, végül meg tudtunk egyezni Lorenzoval. Úgy vélem, hogy Lorenzo és az egész csapat egy erős és elszánt párost fog alkotni. Lorenzót az elmúlt néhány hónapban ismertem meg személyesen, és napról napra jobban kedveltem. Biztos vagyok bene, hogy a családias légkör miatt újra meg tudja mutatni, hogy mi rejlik benne. Szeretném megköszönni a Yamaha Motor Europe-nak, akik segítettek a frigy létrejöttében, különösen Andrea Dosolinak, akivel az évek folyamán remek kapcsolatot alakítottunk ki.”

Fotó: Evan Bros WorldSSP Yamaha Team
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast