Superbike

Hivatalos: Baz 2020-ra is a Ten Kate Yamahánál marad

Bár eddig sem volt kérdéses, a felek most megerősítették, hogy a rutinos francia jövőre is a WSBK-ba szezon közben visszatérő alakulatnál húzza majd a gázt.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A Ten Kate a Hondával való szakítás után a 2019-es évad közepén, Jerezben tért vissza a Superbike-világbajnokság mezőnyébe, méghozzá immáron a Yamaha partnereként. Annak ellenére, hogy az első tizenhárom futamot kihagyta az istálló, Loris Baz befért az első tízbe az év végi összetett tabellán. Noha eddig sem volt kétséges, hogy a francia 2020-ban is az alakulatnál folytatja, a hivatalos bejelentésre még csak most került sor – Baz így nyilatkozott erről a WorldSBK.com hasábjain:

„Nagyon várom a közös folytatást, mert a 2019-es év különlegesre sikerült, nagyszerű dolgokat értünk el, ugyanakkor rendkívül nehéz is volt. Tesztek nélkül, a versenyhétvégéken kellett megismerni a motort, hiszen csak egy kétnapos szezonközi tesztünk volt, és rengeteg dolgot kellett kipróbálnunk. Biztos vagyok benne, hogy még tovább tudjuk fejleszteni a motort, hogy jövőre minden hétvégén az élbolyban küzdhessünk. Tudom, hogy a csapat is várja már, szóval izgalmas 2020-as idény vár ránk a Ten Kate Yamahájánál, ez egyértelmű.”

Baz szereplése tehát immár biztosnak tekinthető, de a Ten Kate csapat korábbi megnyilatkozásai alapján valószínűsíthető, hogy jövőre nem egyedül fogja képviselni a gárda színeit a WSBK-ban. A SpeedWeek.com szerint a GRT-től távozni kényszerülő Sandro Cortese a legesélyesebb arra, hogy a francia csapattársa legyen jövőre. A holland csapat egyébként olyan szempontból biztosan bővülni fog 2020-ra, hogy visszatérnek a Supersport-világbajnokság mezőnyébe is, sőt a Supersport 300-ba is beszállnak: előbbi kategóriában Steven Odendaal, utóbbiban Glenn van Straalen lesz a versenyzőjük.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások