MotoE

Hivatalos: Bradley Smith a MotoE-ben folytatja

Miután nem talált magának versenyzői ülést a királykategóriában, a jövőre az Aprilia tesztmotorosaként is tevékenykedő brit kipróbálja magát az újonnan induló elektromos szériában.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Miután kiderült, hogy a KTM-nél – és más csapatnál sem – maradt helye 2019-re, Bradley Smith leszerződött a Gresini Aprilia tesztversenyzőjének, amely szerepkörnek köszönhetően néhány futamon láthatjuk majd jövőre szabadkártyásként a MotoGP-ben. Ugyanakkor már hetekkel ezelőtt is arról pletykáltak, hogy a brit emellett az új MotoE Világkupában is indulni fog, s hétfő délelőtt be is jelentették, hogy a One Energy Racing színeiben fog rajthoz állni az elektromos szériában. A csapatot a sepangi pálya által irányított SIC Racing Team fogja segíteni mérnökökkel és szerelőkkel, azaz gyakorlatilag az ő helyüket foglalják majd el a MotoE rajtrácsán.

„Ez egy teljesen új fejezet a motorozás világában, és nagyon izgatott vagyok, hogy részese lehetek a MotoE-ben. A csapatnak és nekem is nagy feladat lesz alkalmazkodni ehhez az új technológiához, de biztos vagyok benne, hogy készen állunk a kihívásra” – nyilatkozta Smith a bejelentés kapcsán. A brit érkezésével egyébként már hét hely elkelt a 18 fős rajtrácson: az Angel Nieto Team Nicolas Terolt és Maria Herrerát, az Avintia Racing Xavier Simeont és Eric Granadót indítja, míg a Gresini Racing eddig Matteo Ferrari leigazolását jelentette be, a Dynavolt Intact GP-nél pedig Jesko Raffint láthatjuk majd a motoron.

Fotó: SIC Racing


Hozzászólások