MotoGP

HIVATALOS – Brivio távozik a Suzukitól

A Suzuki a mai napon tudatta hivatalos sajtóközleményében, miszerint csapatfőnökük, Davide Brivio távozik tőlük. Az olasz szakember minden bizonnyal a Forma1-ben folytatja.
A Suzuki MotoGP csapatának egyik legfőbb fogaskereke és sikerének kulcsa, Davide Brivio, elhagyja a kékek alakulatát – tudatta a Suzuki a mai napon. Az olasz szakember több szempontból is meghatározó szerepet töltött be nem csupán a Suzukinál, de a MotoGP-ben is, hiszen maradandót alkotott yamahás munkássága során is. Neki sikerült ugyanis elsőként meggyőznie Valentino Rossit még 2003-ban arról, hogy gondolkodjon el komolyan a Yamahához való szerződése kapcsán, amely végül meg történt, így lett Rossi végül 2004-ben a hangvillások versenyzője. A többi már történelem, hiszen Brivio Rossi csapatfőnökeként is szép sikereket ért el, majd a “Doktorral” együtt 2010 végén ő is elhagyta a Yamahát.
Egy ideig a VR46 tanácsadójaként dolgozott, majd 2015-től Suzuki csapatfőnökeként igen tudatosan építkezve vezette a bajnoki címig Joan Mirt és a kékeket. Brivio a hírek szerint a Forma1-ben folytatja, mégpedig az új márkaépítésbe kezdett Renault, más néven Alpine F1 Team alakulat ügyvezetőjeként. A kapcsolat a két fél között egyébként oda vezethető vissza, hogy az Alpine általános vezérigazgatója Luca De Meo szintén olasz, valamint korábban a Fiat Group-nál is dolgozott, mégpedig azon időkben, amikor a Fiat főszponzora volt a gyári Yamaha alakulatnak (ekkor volt Brivio is a Yamaha csapatfőnöke). Azt egyelőre még nem tudni, hogy ki lesz Brivio utódja a Suzukinál. Mellékesen érdemes megemlíteni azt is, hogy Brivio átigazolása talán befolyásolhatja azt, hogy a VR46-os alakulat 2022-ben milyen márkával versenyez majd a királykatgeóriában, habár mint arról korábban beszámoltunk, a hírek szerint Rossi csapata már előszerződött a Suzukival.

Fotó: Team Suzuki Ecstar


Hozzászólások