MotoGP

HIVATALOS: Elhalasztották az Olasz és a Katalán Nagydíjat is

Az újabb halasztások után június 21-én, Németországban kezdődhet meg a 2020-as idény, de Carmelo Ezpeleta egyre pesszimistább.
Továbbra sem jött el az ideje annak, hogy a 2020-as MotoGP-szezon végre elkezdődhessen, hiszen az Olasz és a Katalán Nagydíjat is el kellett halasztani az előző hat verseny után, így legkorábban a Sachsenringen indulhat el az idény – derült ki a Nemzetközi Motoros Szövetség kiadott közleményéből. A versenyek bepótlására is egyre kisebb esély mutatkozik, hiszen bár a katari hétvégét hivatalosan törölték a MotoGP-be számára, a többi futamot csak elhalasztották az év későbbi szakaszába, ám ahogy egyre több helyszín jár így, egyre kisebb lesz annak az esélye, hogy minden versenyhétvégét bepótoljanak majd.

Új naptárt elviekben csak akkor fog kiadni a FIM, hogyha már megrendezhető futamokig jutunk az időben, úgyhogy vélhetően erre nyár közepéig várni kell. A németországi versenyben azért egy kicsit lehet reménykedni, mert azon a helyszínen nem tombol olyan mértékben a koronavírus, mint a mediterrán területeken és Franciaországban.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások