MotoGP

Hivatalos: Marad a KTM 2026-ig

A KTM Motorsport további mérföldköveket és csúcsokat céloz a MotoGP-ben 2026-ig, miután újabb 5 évre írtak alá a Dornával.
Az osztrák márka 2017-ben csatlakozott a királykategóriához. A korábban 125-ös, illetve 250-es kategóriában futamgyőzelmekig, a Moto3 első idényében világbajnoki címig jutó gyártó a magasabb köbcentiben vázgyártóként kezdte, és a Moto2-es alakulata immár 14 futamgyőzelmet számol, amit a jelenlegi két gyári pilótájuk, Oliveira és Brad Binder szereztek. A tehetségkutatásban nemcsak a világbajnokságon vállalnak szerepet, hanem a Red Bull Rookies Cup, illetve a Northern Talent Cup motorjai is hozzájuk köthetőek.
 

Az első dobogós helyezést a 2018-as esős idényzárón érték el Pol Espargaroval, aki a tavalyi szezonig együtt emelkedett ilyen magaslatokba a KTM-mel. Az áttörést végül 2020 hozta, amikor a gyári és a Tech 3 csapat is futamgyőzelmet szerzett Binder és Oliveira révén – utóbbinak kétszer is sikerült elsőként átszelni a kockás zászlót. A konstruktőri bajnokságban a 4. helyet szerezték, ami messze a legkimagaslóbb idényük volt eddig.
 
 
Pit Beirer, a KTM Motorsport igazgatója: "Hihetetlenül boldogan jelenthetem be az új ötéves szerződésünket a Dornával. Köszönettel tartozunk, különösen Mr Calmelo Ezpelatának és csapatának, 4 nagyszerű idényünk volt együtt már, és ebben a fontos sportágban profin végzik a dolgukat. Néhány szezon után már szilárd alapokra helyeztük ezt a projektet, és most tettünk egy lépést előre, hogy 2026-ig részt veszünk a MotoGP-ben."
 
Hubert Trunkenpolz: "A MotoGP-be csatlakozás egy nagy mértékű fellépés a nagykategóriába, és tudtuk, hogy az esélyek nem velünk vannak, de a befektetett energia, az elképzelések, és az elszántáság kapcsán soha nem volt kétség. Mindössze 4 év alatt a legjobbak közé kerültünk, és a narancssárgát még feljebb vittük a bajnokságban. Büszkék vagyunk a profilra és arra a presztízsre, hogy nemcsak résztvevői vagyunk a MotoGP-nek, de ezen a szinten is befolyásoló tényezők vagyunk. A MotoGP sikerei hatnak az üzletre, a márka globális jelentőségére is. Nagyon boldogok vagyunk, hogy része maradunk a MotoGP paddocknak a jelenlegi struktúrával, és néhány ígéretes projekttel előttünk."

Carmelo Ezpelata, a Dorna elnöke: "Nagyon elégedettek vagyunk, hogy hosszabbítottunk a KTM-mel, mert nemcsak kiváló partnerek, de a MotoGP világbajnokság felületét választották marketing eszköznek, mert ezt tartják ideálisnak a termékükhöz. Ez jó hír nemcsak a bajnokságnak, de a sportnak is, köszönhetően annak, hogy mindhárom kategóriában részt vesznek. Ez a terjeszkedés a tavalyi elképesztő szezonban 3 győzelemben csúcsosodott ki a MotoGP kategóriában – egy dél-afrikai győzelem Brad Binder révén a Cseh Nagydíjon, és két történelmi siker Miguel Oliveirától, egy a Stájer Nagydíjon és egy az utolsó a hazai nagydíján Portugáliában, ami bizonyítja a sikerüket a motorversenyzés legnagyobb fokán."
 
Fotó: MotoGP Media, Red Bull KTM Factory Racing, Red Bull KTM Tech 3


Hozzászólások