MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Hivatalos: Morbidelli 2023 végéig írt alá a gyári Yamahához

Franco Morbidelli hosszabb kihagyás után ezen a hétvégén már ismét motorra ül majd, azonban immáron a gyári Yamaha versenyzőjeként ahol a legfrissebb bejelentés szerint egészen 2023 végéig fog versenyezni.
P1race.hu 2021.09.16. 16:56:13
Morbidelli utoljára a Német nagydíjon (június 20.) versenyzett, hiszen azt követően megoperáltatta sérült térdét, emiatt pedig öt futamot is ki kellett hagynia. Most közel három hónap kényszerpihenő után tér vissza Misanoban, azonban immáron nem eddigi csapata, a Petronas színeiben, hiszen egyébként is a helyére már Andrea Doviziosot igazolta le a Yamaha. Maverick Vinales idő előtti szerződésbontásával ugyanis megüresedett egy hely a gyári alakulatnál, így adta magát a dolog, hogy a tavalyi világbajnoki ezüstérmes legyen Fabio Quartararo régi-új csapattársa. Ők ketten alkották ugyanis 2019-ben és ’20-ban a Petronas Yamaha versenyzőpárosát, most azonban immáron a gyári Yamaha istállót erősítik majd együtt. A hangvillások ráadásul bejelentették, hogy nem egy rövidtávú együttműködésről, vagy éppen ideiglenes megoldásról van szó Morbidelli gyári csapatban való szerepeltetésével, ugyanis az olasz motoros egészen 2023 végéig tartó szerződést írt alá a gyártóval.
 
A Yamaha tehát akárcsak Fabio Quartararoval, úgy, Franco Morbidellivel is hosszútávon számol, igaz ez esetben – jócskán előre gondolkozva – felmerül a kérdés, hogy amennyiben 2023-ban a Superbike-ból érkezne Toprak Razgatlioglu, akkor vajon hol kapna helyet magának a török motoros. Merthogy jelen állás szerint a gyári gárdánál biztosan nem, hiszen több mint valószínű, hogy így leghamarabb 2023 végén szabadulhatna fel üres hely a japán márka hivatalos alakulatánál. Ennél fogva a későbbiekben (2023-ra) Razgatlioglu maximum hasonló lehetőségekben gondolkozhatna mint most Dovizioso, vagyis, hogy a Yamaha szatellit csapatában gyári motorral versenyezhessen a MotoGP-ben. Már amennyiben a MotoGP-ben a Yamahával szeretne debütálni...

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast