MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Hivatalos: Oli Bayliss jövőre a Supersport VB-n!

Az ifjú ausztrál a Barni Racing színeiben áll majd rajthoz a megújuló géposztályban.
P1race.hu 2021.10.29. 12:13:14
A mai napon bejelentették a már korábban is pletykált igazolást: a háromszoros Superbike-világbajnok Troy Bayliss fia, Oli jövőre a Supersport világbajnokságon fog versenyezni. A 18-at nemrég betöltött srác jövőre a Barni Racing Team színeiben fog versenyezni, tehát nem Niccolo Bulega csapattársa lesz a gyári csapatban.
Az alma nem esett messze a fájától: Oli Bayliss már 14 évesen az Ausztrál Supersport 300-ban versenyzett, 2017-ben és 18-ban is összetett negyedik lett. Majd két évet töltött az Ausztrál Supersport 600-ban, ahol tavaly második lett. Idén pedig a Superbike géposztályban versenyzik – természetesen egy Ducati Panigale V4 R-el – ahol egy futamgyőzelmet már szerzett, és jelenleg az ötödik helyen áll.

 Már futamot is nyert az Ausztrál Bajnokságban

Oli Bayliss: „Örömmel jelentem be, hogy a Barni Racing Teammel fogok versenyezni a Supersport világbajnokságon egy Ducati Panigale V2-es nyergében. Az iskolát befejeztem, így most már megtehetem, hogy csak a motorversenyzésre és az edzésekre koncentráljak.”

Troy Bayliss: „Oli a versenyzés világában nőtt fel, 2021 az első éve a Ducati V4 R-rel az ASBK-ban, és Darwinban megszerezte az első győzelmét, ami hamarabb történt, mint gondoltuk. Úgy vélem, a Barni Racing Team remek lehetőség, remélem hogy ő is úgy fogja élvezni a V2-es motorokat mint ahogyan én tettem.”

Marco Barnabo, a Barni Racing Team csapatfőnöke: „2022-ben az ifjú tehetségekre akarunk koncentrálni, akik velünk egyutt fognak utazni. Segíteni akarunk nekik, hogy a jövő bajnokai lehessenek mindkét géposztályban. Így amikor jött egy lehetőség, hogy leigazoljuk Olit a Supersportba, azonnal megegyeztünk a Ducatival. Luca Bernardi 20 éves, Oli 18. Még sosem volt ilyen fiatal csapatunk, de úgy vélem, ez a helyes döntés. Most először leszünk jelen a Supersportban és Superbikeban egyszerre, és az elején nem az eredményekre, hanem a két fiatal versenyző fejlődésére fogunk fókuszálni. Mi voltunk az első csapat, akik hittek a Ducati visszatérésében a Supersportba a Panigale V2-essel, és büszkék vagyunk rá, hogy megnőtt az érdeklődés a motor és a bajnokság iránt."

 Két nemzedék - egy márka

Paolo Ciabatti, a Ducati Corse sportigazgatója: „Elégedettek és izgatottak vagyunk, hogy Oli jövőre debültál a Supersport VB-n egy Panigale V2-essel és a Barni Racing Teammel. A Bayliss család és a Ducati mindig is erősen kötődtek egymáshoz. Nemrég mutattuk be a V2 Bayliss Replikát (lásd fenti kép - szerk.), hogy megünnepeljük Troy első VB-címének 20. évfordulóját, így a hagyomány most Olival folytatódik, és mi ennek kimondottan örülünk!

Fotó: Ducati Corse, ASBK
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast