MotoGP

HIVATALOS: Pol Espargaro a gyári Hondánál, Alex Marquez az LCR-nél folytatja pályafutását

Folytatódik a hétfői reggeli bejelentéshullám: Cal Crutchlow távozik a Hondától.
A MotoGP 2021-es mezőnye egyre inkább kialakulni látszik, miután a HRC bejelentette, hogy Pol Espargaro érkezik Marc Marquez mellé a gyári csapathoz, míg Alex Marquez Cal Crutchlow-t váltja az LCR-nél. Elég furcsa döntés annak fényében, hogy a tavalyi Moto2-es világbajnoknak egy futama sem volt bizonyítani, viszont ő láthatóan így is elégedett. Szavait a Bikesportnews szakoldal idézi:

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a HRC hosszabbított velem. Lehetőséget adtak, hogy csatlakozzak a MotoGP mezőnyéhez, és hogy 2020 után az LCR Honda csapatnál versenyezhessek. Ez egy remek lehetőséget, hiszen egy olyan csapatról van szó, amely nagy tapasztalattal rendelkezik. Köszönöm a Hondának, hogy megbíztak bennem, és maradhatok ebben a nagy családban. Keményen fogok dolgozni, hogy bizonyítsam számukra a rátermettségemet. Nagyon várom már a jerezi startot, és teljesen készen állok arra, hogy idén beleadjak mindent.”

A gyári csapatnál sincs nagy meglepetés, hiszen már hónapok óta pletykálták, hogy a fiatalabbik Espargaro lesz a címvédő csapattársa. A Honda bejelentésében ez áll:

„A HRC örömmel jelenti be Pol Espargaro szerződtetését. A korábbi Moto2-es világbajnok két éves szerződést írt alá a Repsol Honda csapattal, ahol a nyolcszoros világbajnok Marc Marquez csapattársa lesz. Espargaro a mezőny egyik legtapasztaltabb tagja, hiszen 2006 óta versenyez a gyorsaságimotoros-világbajnokságok valamelyikén, és 104 királykategóriás versenyen vett részt.”

Az ülését vesztő Cal Crutchlow vélhetően nemsokára aláírja szerződését az Apriliával.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások