F1

HIVATALOS: Pozitív lett Perez koronavírus tesztje, kihagyja a Brit Nagydíjat

És még ki tudja hány futamot...
Még a délután folyamán érkezett az a hír, hogy Sergio Perez első koronavírus tesztje nem hozott kielégítő eredményt, ezért a mexikói versenyző önkéntes karanténba vonult. Estére pedig jött a Formula-1 hivatalos bejelentése, miszerint a Racing Point pilótájának pozitív lett a tesztje, ezért kénytelen kihagyni a Brit Nagydíjat:

„Perez önkéntes karanténba vonult a helyi egészségügyi hatóságok javaslatára, és tovább követi az utasításokat. A Brit Nagydíj szervezőinek, a helyi hatóságoknak, az FIA-nak, illetve a COVID-19-re felkészült delegációnak a segítségével az összes pályán tartózkodó Perezhez közeli kontaktot karanténba helyezték. Az FIA és a Formula-1 gyors reakciója miatt ennek az egésznek nem lesz hatása a versenyhétvégére.”

Egyelőre nem tudni, hogy a csapat Esteban Gutierrezt, vagy Stoffel Vandoorne-t szeretné bevetni a hiányzó versenyzőjük helyén, és ez a közleményükből sem derül ki (egyes források szerint Nico Hülkenberg visszatérése sem kizárt). Az viszont legalább teljesen tiszta, hogy Perez jól van: „Sergio jól van fizikailag és lelkileg is, de természetesen betartja a helyi egészségügyiek rendelkezéseit, hiszen a biztonság elsődleges a csapat és az egész sport számára. Az egész csapat azt kívánja, hogy legyen rendben, és már várjuk, hogy visszatérjen. A célunk az, hogy két autóval vegyünk részt a Brit Nagydíjon, de még meg kell beszélnünk a részleteket.”

Fotó: Formula-1 Media


Hozzászólások