F1

HIVATALOS: Ricciardo a McLarennél folytatja pályafutását

Az ausztrál versenyző Lando Norris csapattársa lesz 2021-től, míg Carlos Sainz Ferrarihoz történő átigazolása már csak idő kérdése.
Immáron bizonyossá vált, hogy a Formula-1-es mezőny két mókamestere 2021-től egy csapatnál versenyez, ugyanis a McLaren sajtóközleményben jelentette be, hogy Daniel Ricciardo lesz Lando Norris csapattársa a következő évtől kezdve, így nem csak a motorgyártó, hanem a pilótapáros terén is lesz változás a brit csapatnál. Zak Brown, a csapat vezérigazgatója így nyilatkozott erről, valamint Carlos Sainz távozásáról:

„Daniel leigazolása egy újabb lépcsőfok terveink megvalósításában, és egy új szintet hoz a csapatba Lando mellé. Ez remek hír a csapatunknak, a partnereinknek és persze a rajongóknak is. Köszönettel tartozunk Carlosnak, hiszen kiváló munkát végzett nálunk, és a csapat megerősödését kiváló teljesítményével még jobban felgyorsította. Ő egy igazi csapatjátékos, és azt kívánjuk neki, hogy remek jövője legyen.”

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke pedig a következőket mondta: „Daniel már bebizonyította, hogy képes versenyeket nyerni. Tapasztalata, elhivatottsága és energiája óriási érték a McLaren számára, és még jobban megkönnyítheti a céljaink elérését. Lando csapattársaként szerintem kiváló eredményeket érhet el, és együtt szórakoztathatják a rajongóinkat, miközben a csapat szépen lassan visszatérhet az élmezőnybe. Carlos egy igazi profi. Élvezetes volt vele dolgozni, és reméljük, még idén is elérhetünk szép eredményeket közösen. Sok szerencsét kívánunk neki a jövőben!”

A Ferrari várhatóan még a mai nap folyamán bejelenti, hogy Sainz érkezik Charles Leclerc mellé.

Fotó: Formula-1 Media


Hozzászólások