F1

Hivatalos: Stroll a Force Indiánál folytatja 2019-ben

Amit a csapat nyár végi tulajdonosváltása óta tudni lehetett, most végre megerősítést nyert: a fiatal kanadai pilóta lesz Sergio Perez csapattársa a következő F1-es szezon során, ezzel pedig teljessé vált a jövő évi rajtrács.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Lance Stroll 2017-ben, a Formula-3 regnáló Európa-bajnokaként mutatkozott be a Formula-1-ben a Williams színeiben. Első évében rögtön szerzett egy dobogót és egy első soros rajthelyet, a grove-i gárda nyögvenyelős 2018-as idényében azonban a kanadai számára sem termett sok babér. Amikor a nyár végén kiderült, hogy az apja, Lawrence Stroll által vezetett befektetői csoport lett az immár Racing Point Force India névre hallgató istálló tulajdonosa, mindenki sejtette, hogy a még mindig csak 20 éves versenyző náluk köthet ki. Sőt, olyan pletykákat is lehetett hallani, hogy már év közben átül Esteban Ocon autójába, ám ebből végül nem lett semmi, sőt a Force India meglepően sokáig várt a bejelentéssel.
 
Még akkor sem adtak ki közleményt, amikor a múlt héten eldőlt, hogy Ocon a Mercedes tartalékpilótájaként folytatja, s még akkor sem, amikor Stroll az e heti abu-dzabi teszten már beült a Force Indiába. Pénteken azonban megérkezett a végső megerősítés, amelyet így kommentált a versenyző: „Ez a kezdete egy hihetetlen izgalmas utazásnak a Formula-1-es pályafutásomban. Már alig várom, hogy egy ilyen sikeres és komoly kultúrával rendelkező csapatnál dolgozhassam. Ez egy új kihívás, és izgatottan várom, hogy megragadjam a lehetőséget!” – fogalmazott Stroll, akinek átigazolásával teljessé vált a 2019-es F1-es rajtrács.
 
Fotó: Force India


Hozzászólások