Superbike

HIVATALOS: Elhalasztják a Superbike-vb katari fordulóját

A Dorna elnöke, Carmelo Ezpeleta közölte a hírt. Az elmaradt versenyeket vélhetően nem pótolják, mert a pályát 2021-re át kell alakítani.

Elhalasztják a 2020-as Superbike Világbajnokság következő fordulóját, melyet a MotoGP évadnyitójához hasonlóan Katarban rendeztek volna meg. A Dorna elnöke, Carmelo Ezpelata elmondta, azon dolgoznak, hogy meg tudják tartani a versenyt a szezon későbbi részében, írja a Motorsport.com

Az FIM által kiadott közleményben az FIM és a Dorna bejelenti, hogy el kell halasztani a WSBK katari fordulóját: „Ahogy a globális koronavírus veszély tovább folytatódik, a Katarban alkalmazott utazási korlátozásokat be kell tartani, első sorban az Olaszországból érkező utasok miatt. Azokat, akik Olaszországból érkeznek, vagy az elmúlt két héten valamikor ott tartózkodtak, 14 napra karantén alá zárják. Az olasz résztvevők számára a WSBK-ban – mind a pályán és azon kívül – is szükséges lenne ez az intézkedés, emiatt arra jutottunk, hogy elhalasztjuk a katari fordulót, további értesítésig. Később még érkezik tájékoztatás, a fordulót illetően.” – idézi a Motorsport.com.

Ez a helyzet azért érdekes, mert a pályán komoly átalakításokat végeznek az év további részében, a 2021-es MotoGP nagydíjig. Emiatt is volt, hogy az idei év ilyen korai szakaszában rendezték volna a Superbike versenyeket, nem pedig szezonzáróként, mint tavaly.

Ennek következtében, a WSBK mezőnye Katar helyett Jerezbe utazik legközelebb, az ottani versenyekre március 28-án és 29-én kerül sor.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások