Superbike

Hivatalos: Törölték a Superbike német fordulóját

A német kormány által hozott ideiglenes rendelkezések okán, nem lehet megrendezni az oscherslebeni WorldSBK hétvégét.
Május 7-én érkezett a bejelentés, hogy törölni kell a WorldSBK 2020-as német fordulóját, amely a Motorsport Arena Oschersleben helyszínen került volna megrendezésre. A futamot sajnos nem tudták halasztani, így a Superbike mezőnye nem látogat el Németországba 2020-ban, írja a WorldSBK.com.

A Motorsport Arena Oschersleben pálya vezérigazgatója, Ralph Bohnhorst a következőket nyilatkozta: „Természetesen, az egészség a legfontosabb. Sok munkát fektettünk a futam sikeres megrendezésébe. Remek verseny lehetett volna a pályánkon. De örülünk, hogy a Dornával együtt dolgozhatunk, és jövőre újra megpróbáljuk.”

A WorldSBK ügyvezetője, Gregorio Lavilla is megszólalt a futam törlésével kapcsolatban: „A német kormány intézkedései miatt, amik a tömegrendezvényekre vonatkoznak, a német fordulót törölni kellett. Most azon dolgozunk, hogy mindenki számára megfelelő legyen a 2021-es futam megrendezése, és még izgalmasabb WorldSBK hétvége legyen Németországban.”

Az ideiglenes versenynaptár szerint Doningtonban folytatódik a szezon, de a jerezi futam megrendezésére nagyobb esélyt látnak a szervezők.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások